?>

'Botoks yaptırmak yerine kelle paça yiyin'

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Karatay, "Kelle paça bol bol yiyeceğiz. Vücudun ihtiyacı olan doğal protein ihtiyacını karşılıyor. Şimdi gidip botoks yaptırıyorlar. Kardeşim sen kelle paça ye ihtiyacın kalmaz." dedi.

Sağlık - 7 yıl önce

ADANA

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Yaşam Boyu Sağlık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, işlenmiş olan mısır nişastasından elde edilen şekerin, vücut için beyaz şekerden 7 kat daha kötü olduğunu belirtti.
Tüketilen her türlü rafine un, şekerli ve şekersiz denilen içeceklerin vücuda girer girmez kan şekerini yükselttiğini ifade eden Karatay, şunları anlattı:
"Vücut bu zehir dolaşıp da hücrelere ulaşmasın, kanser, alzaymır, enfaktüs olmayalım diye pankreastan hemen insülin salgılanıyor. İnsülin de kan şekerini hemen en tehlikeli yağ olan trigliseride çeviriyor. Trigliserid de hemen hemen dolaşımdan ayrılıyor çıkıyor kalçalara, memelere gıdığa, göbeğe gidiyor. Kilo alıyorum diye üzülüyorsunuz ya o depo edilen yağlar trigliseridlerdir. Tüm hastalıkların altında da bu vardır. Hiç bir zaman kolestrol değildir."
Karatay, insan vücudunun büyük kısmının su, yağ, proteinden oluştuğunu, yüzde 1'lik kısmının karbonhidrattan oluştuğuna dikkat çekerek, "İnsanın 24 saatlik karbonhidrat ihtiyacı 5 gramdır. Yani bir kesme şeker. Bunun fazlası beyni de bozar, pankreası da bozar." dedi.

"Kemik suyunu bol bol için"

Yağ, protein ve karbonhidrat olarak doğal ve dengeli beslenilmesi gerektiğine işaret eden Karatay, şöyle devam etti:
"Doğal köy tereyağı, soğuk sıkım zeytinyağı doğal omega 3 yiyeceğiz. Protein olarak yağlı kuzu eti istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Adana kebabı yiyebilirsiniz ama kebabın altındaki pideyi yemek yok. Yağlı kuzu eti, balık. Çiftlik balığı olmaz. Açık deniz balığı. Köy tavuğu, köy yumurtası. Tam yağlı peynir, tam yağlı yoğurt. Kelle paça bol bol yiyeceğiz. Ayak paça. En doğal ve en dengeli. Senelerce yasaklandı 'kolesterolü yükseltiyor' diye. Bunlar vücudun ihtiyacı olan doğal protein, özellikle kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan protein ihtiyacını karşılıyor. Şimdi gidip botoks yaptırıyorlar. Kardeşim sen kelle paça ye ihtiyacın kalmaz. Kemik suyu. Et bulamıyorum param yetmiyor. Kardeşim kemik alın kemik suyunu kaynatın bol bol için. Hepsinin içinde tüm mineraller var."

"Gut hastalığın sebebi kırmızı et değildir"

Karatay, meyve sularının zararlı olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Halkımızın ve çocuklarımızın alkolüdür meyve suyu. Şekerli, gazlı içecekler, şekerli, şekersiz gazlı içecekler çocuklarımızın gençlerimizin alkolüdür. Kutuya girmiş ya da taze meyve suları, mısır şurupları, ballar, pekmezler, kolalar, meyve suyu, fruktoz içerir. Fruktoz meyvelerdeki şekerin adı. Ürik asidi yükseltir. Çünkü şeker metabolizmasını bozduğu için ürik asit yükselir. Gut hastalığının sebebi fruktoz zehirlenmesidir. Kırmızı et değildir. Sebebi şekerdir. Şekerli meyve suları soğuk sıkım da olsa C vitamin kaynağı değildir gut nedenidir."
Karatay, şekerin hücreye C vitamini girmesini engellediğini belirterek, "Bir kutu gazlı içecek, şekerli, şekersiz olsun içinde bir kere mısır şurubu şekeri var. Şeker hastalığı riskini yüzde 22 arttırıyor. Kalp krizini yüzde 30 arttırıyor." diye konuştu.

"Zeytinyağı ana sütünün aynısıdır"

Karatay, en sağlıklı meyvenin zeytin olduğuna dikkati çekerek, her gün 30-40 zeytin tüketilmesini önerdi.
Sabah ve akşam birer fincan soğuk sıkım zeytinyağı içilmesini tavsiye eden Karatay, " Zeytinyağı ana sütünün aynısıdır. Ana sütünde ne varsa zeytinyağında o vardır. Doğanın biz yaşlılara ve büyüklere bahşettiği ana sütüdür. Ana sütünün zararlı olduğunu kimse söyleyebilir mi? Özellikle huzur evlerinde yaşlılarda kabızlığı önlemek için meyve suyu olarak kullanılmalıdır. Yetişkinlerin ana sütüdür." dedi.

 

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

2017’de doğan bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu

2018-01-02 19:22 - Medya

Moment İstanbul, 3 bin 990 TL peşinatla ev sahibi yapıyor

2018-01-05 16:07 - Genel

Saldırının tanıkları belgeselde "C kapısı" şehitlerini anlattı

2018-01-05 16:46 - Genel

Bakan Arslan'dan 'Doğu Ekspresi' açıklaması

2018-01-01 06:39 - Ekonomi

Köroğlu'nun zirvesinde kayak keyfi

2018-01-04 17:21 - Kültür Sanat

'Zehir evlerimizin içine girmiş durumda'

2018-01-06 04:02 - Politika

Mehmetçik'ten PKK'nın kış üstlenmesine darbe

2018-01-04 22:32 - Gündem

DEAŞ'lıdan itiraf: Ruh halime göre eylem yerini belirleyecektim

2018-01-05 17:57 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Almanya ile ilişkilerde çok daha iyi bir yıl bekliyorum

2018-01-01 20:39 - Genel

Türk Kızılayının Suriyelilere yardımları sürüyor

2018-01-01 02:02 - Gündem

İlgili Haberler

Soğuk havalar kalp krizi riskini artırıyor

13:27 - Sağlık

İnternet alışverişi sahte gözlük ve kontakt lens riskini artırıyor

11:38 - Sağlık

Uzmanlardan "sarı serum" uyarısı

11:12 - Sağlık

Fas'ta bir yılda 120 ölümün ardından "kızamıkla mücadele planı"

05:32 - Sağlık

Suriye'de işitme engelli çocuklar cihazlarla ilk kez duymanın sevincini yaşadı

22:33 - Sağlık

Günün Manşetleri

İstanbul Valisi Gül: Ocak ayında 86 bin 274 litre sahte ve kaçak alkol ele geçirildi

14:42 - Gündem

Uludağ'da kar kalınlığı yaklaşık 1 metre ölçüldü

14:38 - Gündem

Bursa-İstanbul deniz otobüsü ile Çanakkale'de feribot seferlerinin bazıları iptal edildi

14:32 - Çevre & Seyahat

Karacabey Ovası'nın verimi Gölecik Barajı ile artacak

14:28 - Ekonomi

Kalyon PV "karbon nötr panel" üreticisi olmaya hazırlanıyor

14:23 - Ekonomi