?>

Cisco ve Vodafone kızları bilişim sektörüne çağırıyor

Vodafone ve Cisco, Türkiye’yi dijital geleceğe kadınlarla birlikte hazırlamak için ‘Bilişimde Kızlar Günü’ kapsamında başlattıkları işbirliklerine devam ediyor.

Ekonomi - 9 yıl önce

Birleşmiş Milletler’in 50 ülkede düzenlediği ‘Bilişimde Kızlar Günü’, Cisco işbirliği ile Vodafone’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu yıl 5’incisi düzenlenen etkinlik, kız öğrencilerin bilişim sektöründeki kariyer fırsatlarını daha yakından tanımalarını ve kariyer rotalarını çizerken teknoloji, bilim, mühendislik ve matematik gibi alanlara yönelmelerini amaçlıyor. 

Bilişimde Kızlar Günü, bu yıl farklı meslek liselerinden yaşları 13 ile 18 arasında değişen kız öğrencileri ağırladı. Öğrenciler, geleceğin sektörü teknoloji alanındaki kariyer fırsatları hakkında bilgilendirilirken, bilişim sektörünü daha yakından tanıma imkanı yakaladı. 
 Türkiye’nin Dijital Dönüşümünü kadınların ekonomik ve sosyal hayata tam katılımıyla gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, “Vodafone olarak Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme hedefiyle çalışıyoruz. Bu dönüşümün de ancak kadınların ekonomik hayatın her alanında aktif rol almalarıyla mümkün olacağına inanıyoruz. 
Bu nedenle 'Vodafone Önce Kadın' programı ile iletişim teknolojilerinin imkanlarıyla ülkenin dört bir yanındaki kadınların sosyal ve ekonomik hayata tam katılımlarını destekliyoruz, şirket içindeki çeşitlilik uygulamalarımızla da kadın çalışan oranlarımızı sürekli artırıyoruz” dedi.

Bugüne kadar 'Önce Kadın' programı ile 650 binin üzerinde kadının hayatına dokunduklarını belirten Keçeci, “Şirket içindeki kadın çalışan oranımızı sektör ortalamasının iki katının üzerinde bir orana çıkararak yüzde 42’ye yükselttik. Bilişimde Kızlar Günü ile de kızlarımızı geleceğin sektörleri olan teknoloji ve bilişim için hazırlamak istiyoruz. 

Cinsiyet uçurumu dünyanın pek çok yerinde ve ekonominin her alanında karşımıza çıkıyor. Vodafone olarak bu durumu içinde yer aldığımız bilişim ve teknoloji sektörlerinde de gözlemliyoruz. Avrupa Komisyonu’na göre; 7 milyon kişilik bir ekosisteme sahip olan bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün yüzde 30’a yakını kadınlardan oluşuyor. 
Sektörde her yıl yaklaşık 120 bin kişilik istihdam ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu da kadınlar için büyük bir kariyer fırsatını gözler önüne seriyor. Ancak bin kadından 29’u bilişimden mezun ve sadece 4’ü bilişimle ilgili bir işe giriyor. Bu da kadınların bilişim sektörüne eğitim çağından itibaren yönlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Vodafone olarak, 'Bilişimde Kızlar Günü’nü bu konuda bilinç yaratılması için önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

'Bilişimde Kızlar Günü' etkinliğinin amacının kız öğrencilere yeni bir pencere açmak ve ileride içinde olacakları iş dünyası ve meslekler hakkında akıllarındaki sorulara yanıt vermek olduğunu ifade eden Cisco Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yöneticisi Deniz Sungurlu, “Bugün alışverişten, bireysel bankacılığa hayatımızın her alanını teknoloji dönüştürüyor. 

Ancak, özellikle bilişim teknolojileri alanındaki yetenek açığı Türkiye’de önemini korumaya devam ediyor. Bugün Türkiye’de 37 bin 200 ağ uzmanı ihtiyacı bulunuyor. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılımı ise oldukça azimli ve istekli olmalarına rağmen dünyanın diğer bölgelerine kıyasla geride kalıyor. Oysa kadınlar iş dünyasında özgün yetenekleri, gelişime açık, yaratıcı ve çözüm odaklı yaklaşımları ile fark yaratıyorlar. Kadınların bu farklarını bilişim sektöründe ortaya koyarak ülkemizi de ileriye taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Cisco’nun Networking Academy programları ile kadınlara sadece bilişim yetkinlikleri katmakla kalmayıp, onları geleceğin dijitalleşen iş dünyasına hazırlamayı hedefleyen dijital kültür eğitimleri de sağladığını ifade eden Sungurlu “Her yıl Networking Academy eğitimlerine 9 bin kişi katılıyor. Bu eğitimlere dünya ortalaması yüzde 17 olan kadın katılım oranının Türkiye’de yüzde 26 olmasından gurur duyuyoruz.

Dijitalleşen dünyada bugün ve daha önemlisi gelecekte iş gücündeki çeşitlilik rekabetçiliği korumak için çok daha önemli olacak” diye konuştu. 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Cisco Networking Academy programlarında bugüne kadar Türkiye’de 43 bin öğrenci mezun olduğu bildirildi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tumblr, MySpace, LinkedIn'den sonra şimdi de VK Hacklendi!

2016-06-08 06:02 - Teknoloji

Bu tuvaleti kullanan kazanıyor!

2016-06-05 22:52 - Teknoloji

Aşırı kıskanç insanlara dikkat

2016-06-02 13:37 - Sağlık

Türk hack grubu Cem Özdemir’in sitesini hackledi

2016-06-07 10:47 - Gündem

Bir Doğal Güzellik Bozcaada

2016-06-04 04:27 - Ekonomi

AnTuTu, en güçlü akıllı telefonları sıraladı! İşte ilk 10

2016-06-05 22:52 - Teknoloji

Sevdiğin birine sarılmak ruh halini düzeltiyor

2016-06-05 15:12 - Sağlık

Kredi kartı dolandırıcılığında yeni yöntem

2016-06-01 20:17 - Yerel haber-Şirket Haber

Kolları ve bacakları olmayan adamın haciz isyanı

2016-06-05 18:08 - Gündem

Giresun’da öğrencilerden yerli elektrikli otomobil

2016-06-08 13:17 - Gündem

İlgili Haberler

KOSGEB'in KOBİ'lere sağladığı finansal desteğin üst sınırı 10 milyon liraya çıkarıldı

11:32 - Ekonomi

Çiftlere "14 Şubat'ta kapıda kalmayın" uyarısı

11:22 - Ekonomi

Kalkınma ajanslarının 2025 yılı transfer ödeneği 2,7 milyar lira olarak belirlendi

11:02 - Ekonomi

Savunma ve havacılık sanayisinden 2025'in ilk ayında 1 milyar dolarlık sözleşme

10:33 - Ekonomi

Yapılandırma kanunları kapsamındaki taksit ödeme süreleri deprem bölgesinde uzatıldı

09:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kahramanmaraş'ta bu yıl 74 bin bağımsız konut teslim edilecek

12:02 - Gündem

TÖZOK Başkanı Öztürk'ten özel okullara ilişkin "fahiş fiyat" açıklaması

11:57 - Gündem

İŞKUR, tükettiği elektrikte güneşten faydalanıyor

11:52 - Gündem

Denizli'de Helenistik döneme ait altın taç ele geçirildi

11:47 - Asayiş

ABD'de yolcu uçağıyla çarpışan askeri helikopterin karakutusu bulundu

11:43 - Dünya