Koronavirüs Pandemisi Raporu’nda virüsün Çin’de ortaya çıkıp dünyaya yayıldığı tarihten 11 Mayıs’a kadar olan dönemde gerçekleşen hastalık sayısı, ölüm oranları ve ülkelere göre endişe durumları gibi konularda veriler sunularak istatistik bilimi açısından yorumlanıyor.
Henüz aşısı veya spesifik bir tedavisi bulunamayan salgının kontrol altına alınmasına yönelik ülkelerin olağanüstü̈ önlemler uygulamaya başladığı belirtilen raporda salgına ilişkin sayısal verilerin gelişimi sunuluyor.
Raporda, 2020 itibariyle dünya çapında büyük salgınlara neden olan virüslerin enfeksiyon oranları, 2020 itibariyle son 50 yılda meydana gelen büyük virüs salgınlarındaki vefat oranları, Kovid-19 sebebiyle 11 Mayıs 2020 itibarıyla dünyadaki vakalar, iyileşmeler ve vefatlar, bölgelere göre 10 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Kovid-19 vakası ve vefat sayısı gibi istatistiki verilere yer veriliyor.
Raporun sonunda ise salgının ülkelerdeki endişe seviyesi, ülkelere göre beklenen uzunluğu, hükümetin Kovid-19 salgını ile ilgili yaptığı açıklamalardan memnuniyet, salgın sürecinde yapılan online alışverişler, salgındaki gelir kayıpları gibi konularda yapılan kamuoyu açıklamalarına yer veriliyor. Rapor, üniversitenin internet sayfasından indirilip okunabiliyor.