?>

KADEM'in hedefi en az 50 temsilcilik

KADEM Genel Başkanı Yılmaz, "Türkiye'nin yarısından fazlasında, en az 50 temsilcilik hedefliyoruz. Gittiğimiz her yerde kadın sorunlarını tartışabileceğimiz, kadın meselelerine sahip çıkacak temsilciliklerimizin olması elimizi güçlendiriyor." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

SİVAS - Halife Yalçınkaya

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, AA muhabirine açıklamada bulunan Yılmaz, 2013'de kurulan KADEM'in 2014'de temsilciliklerinin yayılmaya başladığını belirtti.
KADEM'in 23. temsilciliğini bu hafta Sivas'ta açtığını aktaran Yılmaz, temsilci atanan il sayısının ise 36'ya ulaştığını ifade etti.
Yılmaz, 2018'in sonuna kadar Türkiye'nin yarısında temsilcilik açmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Türkiye'nin yarısından fazlasında, en az 50 temsilcilik hedefliyoruz. Gittiğimiz her yerde kadın sorunlarını tartışabileceğimiz, kadın meselelerine sahip çıkacak temsilciliklerimizin olması elimizi çok güçlendiriyor." dedi.
Şiddetle mücadele, erken evlilikler ve istismar gibi konularda toplumun her kesimine ulaşmayı planladıklarını vurgulayan Yılmaz, bu konularda örgütlenmenin en iyi örneğini Özgecan cinayetinde yaşadıklarını anımsattı.
Yılmaz, örgütlenmenin kadın dayanışmasında ve kadın çalışmalarının ilerlemesinde çok önemli olduğunu ifade etti.
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin KADEM'in çalışma alanlarının en başında gelen bir konu olduğuna işaret eden Yılmaz, "Her yıl düzenli kampanyalar yapıyoruz, bu sene de 'Cins var, cins var' diye doğanın kendi içerisinden yola çıkarak bir farkındalık yaratmaya çalıştık. Dedik ki doğada şiddet yoktur, insanlar şiddeti öğrenerek veya içinde bulundukları kültürel kodlardan, erkek egemen sistemden beslenerek yaparlar. Şiddet uygulayanlara doğadan öğrenecekleri çok şey olduğunun mesajını vermeye çalıştık." diye konuştu.
Yılmaz, kadına şiddetle mücadele konusunda toplumun yakından tanıdığı ve takip ettiği kişilere, medyaya ve sanat dünyasına büyük görevler düştüğünü belirtti.
"18 yaşın altındakilerin şiddete daha açık olduklarını görüyoruz"
Türkiye'de kadına şiddetin dünya genelindeki rakamlarla aynı gittiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
"Her 10 kadından 3'ü eşleri veya aile bireyleri tarafından farklı versiyonlar ile ekonomik, psikolojik, cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. Rakamların çok büyük bir önemi yok, rakamlar bize bir gerçekliği ifade ediyor. Eğer biz o gerçekliğin üzerine bir politika inşa edemiyorsak, rakamları her gün konuşup duralım bir şey ifade etmez. Türkiye'de kadına yönelik bir şiddet olduğu gerçeği var. Sadece kadını konuşuyoruz ama erkeğin, çocuğun ve yaşlının gördüğü de bir şiddet olabilir. O yüzden şiddeti sadece rakamlara ve belirli bir kesime hapsetmek doğru değil. Şiddetle mücadeleyi her kesime yaymak ve çözüm önerileri üretmek konuşmamız ve üzerinde durmamız gereken bir konu. Bu meseleyle evrensel olarak ilgilenmek zorundayız. Böyle bir gerçeklik var ve bu gerçekle mücadele sivil toplum örgütü, devlet, medya, kamuoyu el ele verdiğinde çözülebilecek bir mesele. Yaptığımız araştırmalarda 18 yaşın altındakilerin şiddete daha açık olduklarını görüyoruz. Özelikle 18 yaşın üstünde ve eğitimli kesimin şiddete karşı duruşunda ve mücadelesinde daha farklı bir tutum içerisinde olduklarını görüyoruz. Yani şiddetle mücadele etmenin yolunu öğrenmeye çalışıyor, bu yolları tüketmeye çalışıyor ve şiddetle yüz yüze geldiğinde bunun bir insan hakkı ihlali olduğunu fark ediyoruz."
Yılmaz, son yıllarda şiddetle ilgili yapılan farkındalık çalışmalarının, üniversitelerde, lise düzeylerinde eğitim alan grupta olumlu yönde tepki verdiğini gördüklerini söyledi.
Şiddete maruz kalanlara bunu gizli tutmamalarını tavsiye eden Yılmaz, durumu en yakın kolluk kuvvetine veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Alo 183 Sosyal Destek Hattı'na bildirmelerini istedi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Bundan sonra teşebbüs iktidardan gelecektir

2017-12-03 01:07 - Politika

'Sizi dinlemeyen halkı alnının çatından vurun'

2017-11-29 18:32 - Gündem

"Dijitalleşen dünyaya adapte olmak artık zorunluluk"

2017-11-28 18:07 - Genel

Ordu heyelan kıskacında

2017-11-29 17:22 - Gündem

Balkanların 400 yıllık ilahileri Türkçe ve Boşnakça albümde buluştu

2017-11-29 00:32 - Kültür Sanat

'İl ablası projelerden para artırılması talimatı verirdi'

2017-11-29 19:27 - Gündem

Tedavi edilen kartallar doğaya bırakıldı

2017-11-28 22:02 - Çevre-Hayat

KADEM'in hedefi en az 50 temsilcilik

2017-12-05 14:32 - Gündem

'Deprem konusunda tedbir almamız gerekiyor'

2017-11-29 12:32 - Siyaset

Dışişleri Bakanlığı'ndan AİHM kararı açıklaması

2017-12-01 04:02 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye, Pakistan'daki terör saldısını kınadı

00:28 - Gündem

Beşiktaş'ta deniz kirliliği vatandaşların tepkisine sebep oldu

22:37 - Gündem

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Türk gemisinde uyuşturucu yakalandığı iddialarına ilişkin açıklama

18:07 - Gündem

Üzerinden 2 yıl geçen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş havadan görüntülendi

18:03 - Gündem

İstanbul'da yangın denetimleri başladı

17:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Mariupol gerçekleri -Sezgin Onaran, Mariupol/Ukrayna'dan yazıyor-

03:07 - En Son Yazılar

ABD yönetimi, Kanada, Meksika ve Çin'den ithalata yeni gümrük vergileri getirdi

02:42 - Ekonomi

İtalya'nın Arnavutluk'taki merkezlere taşıdığı göçmenler, mahkeme kararıyla geri getirildi

02:37 - Dünya

Vietnam ile Kuzey ve Güney Kore arasında özel ilişki -Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel yazdı-

02:28 - En Son Yazılar

İsrail'de istifa eden Genelkurmay Başkanı Halevi'nin yerine Eyal Zamir atandı

01:07 - Dünya