Almanya Başbakanı Scholz: Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor

Almanya Başbakanı Scholz: Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yeşil çelik üretiminin iklim açısından önemli olduğunu belirterek, "Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor." dedi.

Berlin

Scholz, Duisburg'da Thyssenkrupp çelik fabrikasını ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Avrupa ve Almanya’da 100 yıl sonra da çelik üretildiğinin ve işlendiğinin görüleceğini ifade eden Scholz, "Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Scholz, çelik üretiminin karlı olabilmesi için Avrupa çapında birlikte çalışmak gerektiğini belirterek, Avrupa Birliği'nde çelik üreticilerinin yeşil dönüşüm ve artan rekabet gibi zorluklarla karşı karşıya olduğundan, Avrupa düzeyinde çelik zirvesi gerçekleştirilmesine ilişkin önerisini yineledi.

Çelik endüstrisinin iklim dostu süreçlere dönüştürülmesine devam edilmesini isteyen Scholz, yeşil çelik üretiminin iklim açısından gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Scholz, hükümetin bu dönüşümü milyarlarca avro ile desteklediğini belirterek sektörde yeşil üretime yönelik başlamış süreci sona erdirmenin Almanya'daki çelik işçilerinin çıkarlarına olmayacağının altını çizdi.

Olaf Scholz, otomotiv endüstrisinin yanı sıra ürünlerinin gelecekte çeliğin karbonsuz olmasını isteyen diğer büyük müşterilerin isteklerine de atıfta bulunarak, "Çelik satın alanlar, üreticilerin sürdürülebilir yeşil çelik üretmesini talep edecekler." ifadesini kullandı.

Çin'e atıfta bulunan Scholz, Avrupalıların dampingli ürünlere karşı kendilerini savunmak için birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

Scholz, AB'nin izleyebileceği gümrük politikası da dahil olmak üzere, bu sorunla ancak ortaklaşa mücadele edebileceğini hatırlattı.

Çelik üretimi için acil siyasi eylem çağrısı

Almanya'nın en büyük çelik üreticisi Thyssenkrupp Steel Europe Yönetim Kurulu Dennis Grimm de Olaf Scholz'un (SPD) Duisburg'daki fabrika ziyareti sırasında, ülkede siyasi karar vericilere federal seçimlerden hemen sonra geleceğe dönük ve rekabetçi bir çelik endüstrisi için gerekli ekosistemi hızla oluşturmaları çağrısı yaptı.

Grimm, Scholz ile yaptığı görüşmede çelik sektörü için “acil siyasi eylem ihtiyacını” vurgulayarak, Scholz’dan rekabetçi enerji fiyatı ve Avrupa düzeyinde çelik ticaretin korunmasını istedi.

Yerel çelik üretiminin endüstriyel değer açısından önemine vurgu yapan Grimm, "Ülkemiz ve Avrupa için jeostratejik bağımsızlık ve refah sağlıyor." dedi.

Avrupalı çelik üreticileri, Asya ile rekabet, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yüksek enerji fiyatları ve yavaşlayan küresel ekonominin baskısı altında bulunuyor.

Alman çelik üreticisi ve teknoloji firması ThyssenKrupp'ın çelik birimi (Thyssenkrupp Steel Europe) 2030’a kadar yaklaşık 11 bin kişinin işten çıkarılmasını planlıyor.

Yeniden yapılanma kapsamında şirket, üretim kapasitesinin 11,5 milyon tondan 8,7 ila 9 milyon ton seviyesine düşürülmesini de planlıyor.

Thyssenkrupp Steel Europe, 27 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
...