Alerji, nisan ve mayıs aylarında en yüksek seviyeye ulaşıyor

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER
Alerji, nisan ve mayıs aylarında en yüksek seviyeye ulaşıyor

"Çeşitli ot ve tohumların kaynatılarak ya da benzer şekillerde kullanıldığı alternatif tedaviler çoğunlukla bir fayda sağlamadığı gibi...

Medicana International İstanbul Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Şengül, "Çeşitli ot ve tohumların kaynatılarak ya da benzer şekillerde kullanıldığı alternatif tedaviler çoğunlukla bir fayda sağlamadığı gibi zaman zaman ciddi yan etkiler nedeniyle çeşitli organ ve doku hasarlarına da yol açabilmektedir." ifadelerini kullandı.

Medicana International İstanbul Hastanesi'nden yapılan açıklamayla nisan ve mayıs aylarında en yüksek seviyeye ulaşan alerji, alerjiden korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Ali Şengül, bahar alerjisinde en sık görülen belirtilerin hapşırma, burun akıntısı, burun kaşıntısı, burun tıkanıklığı ve koku alamama, geniz akıntısı, damakta kaşıntı, gözlerde kaşıntı, gözlerde sulanma, gözlerde kızarıklık, kulakta kaşıntı, öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum, ciltte kaşıntı ve kabarma olduğunu aktardı.

Bahar alerjisi olanların bazen çevrelerindeki kişilerin yönlendirmesi ile bazen de konunun uzmanı olmayan hekimlerden yeterli yanıt alamadıklarından dolayı yaşadıkları çaresizlik ile alternatif tedavi yöntemlerine başvurduğunu belirten Şengül, şunları kaydetti:

"Çeşitli ot ve tohumların kaynatılarak ya da benzer şekillerde kullanıldığı bu tedaviler çoğunlukla bir fayda sağlamadığı gibi zaman zaman ciddi yan etkiler nedeniyle çeşitli organ ve doku hasarlarına da yol açabilmektedir. Tedavi olmak isterken başka ciddi rahatsızlıklara da yol açma riski olan bu uygulamalardan kaçınılmalı ve modern tıbbın gereklerine sığınmaya özen gösterilmelidir. Bahar alerjisi olanların ev içinde alabilecekleri etkin bir tedbir ne yazık ki yoktur.

Evi havalandırmak için özellikle polen salınımının yoğun olduğu sabah saatlerinde pencereleri açmamak, havanın durgun olduğu saatlerde havalandırmak önemlidir. Pencereleri sürekli kapalı tutmak da doğru değildir. Bu durumda ev akarları ve küf yoğunluğu artarak başka alerjik reaksiyonlara da yol açılabilir. Özellikle evcil hayvan varlığında havalandırmayı uygun saatlerde mutlaka sağlamak gerekir."

 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER