’Ertuğrul 1890’nin özel gösterimi yapıldı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER
- 23-12-2015 00:16
- 1
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Önümüzdeki süreçte Türkiye-Japonya dostluğuna yeni katkılar sunacak yeni insani hikayelerle birlikte olacağız" dedi. ’Ertuğrul 1890’ adlı filmin özel gösterimi, Ankara Devlet Tiyatroları Cüneyt...
’Ertuğrul 1890’ adlı filmin özel gösterimi, Ankara Devlet Tiyatroları Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Özel gösterime Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yüksek yargı mensupları ve yabancı misyon şefleri katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, gösterim öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye-Japonya ortak yapımı filmin insanın içindeki iyiliği keşfetmenin hikayesini anlattığını belirterek, "Uluslararası ilişkilerde 1800’lü yıllara dayanan Türkiye-Japonya dostluğunu başlatan ve anlatan bir yapımla bir aradayız. 24 Aralık’ta İstanbul’da büyük galası yapılacak, 25 Aralık’ta da vizyona girecek. Önümüzdeki süreçte Türkiye-Japonya dostluğuna yeni katkılar sunacak yeni insani hikayelerle birlikte olacağız" dedi.
Böcek Yapım Uygulayıcı Yapımcısı Oğuz Peri ise en değerli şeyin filmin dostluk ve barış mesajları olacağını belirterek, "Bu film iki tarihi gerçek olayı anlatmakla beraber aslında verdiği mesaj kardeşliğin ve yardımlaşmanın ülkeler arasında, üstelik de arasında 9 bin kilometre mesafe olan iki ülke arasında tarihte yaşanmış iki olayı bize anlatıyor" şeklinde konuştu.
İki olayın nasıl birbirine bağlandığına ilişkin soruya Peri, "Aslında iki olay birbirinden çok farklı gerçekleşmiş. Bir tanesi Ertuğrul fırkateyninin 1890 yılında Japonya’da dönüş yoluna geçtiği sırada batmış olması ve o esnada Japon köylülerinin kendi hayatlarını hiçe sayarak Türk denizcilerini kurtarmak ve kurtardıktan sonra yaşatmak için çok değerli bir çaba. Bundan 95 yıl sonra İran-Irak savaşı esnasında bütün Batılı ülkeler Tahran’ı tahliye edip vatandaşını çıkarırken Japonlar yetişemiyor ve Türkiye devreye girip Türk Hava Yolları aracılığıyla 215 Japon vatandaşını o ortamdan çıkarıp Türkiye’ye getiriyor. Tarihsel olayı kurgusal bir dille belgeselmiş gibi anlatıyoruz" karşılığını verdi.
Gişede ne beklediğine dair soru üzerine ise Peri, "Seyirci filme ilgi gösterirse memnun kalacağını düşünüyorum. Gişeyle ilgili bir şeyin tahminini yapmak çok zor. Ama şunu söyleyebilirim; seyirci bu filminden hoşlanacaktır. Japonya’da filme gerektiği değeri verdi ve çok severek izliyorlar. Çünkü maalesef belli türler çok alışkanlık olarak tüketiliyor. Ama sinema değeri, anlattığı hikaye olarak izlenmeye değer bir film" dedi.
(İHA)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...