Kudrin: Bugün kullanışlılığını yitirmiş eski bir ekonomik modeli kullanıyoruz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER
Kudrin: Bugün kullanışlılığını yitirmiş eski bir ekonomik modeli kullanıyoruz

Rusya Sayıştay Başkanı ve Maliye eski Bakanı Kudrin, yeni bir ekonomik modele geçmenin gerekliliğine dikkat çekerken “Bugün kullanışlılığını yitirmiş eski bir ekonomik modeli kullanıyoruz” dedi

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Sayıştay Başkanı ve Maliye eski Bakanı Aleksey Kudrin, Rusya'nın ekonomik modelini eleştirerek "Bugün kullanışlılığını yitirmiş eski bir ekonomik modeli kullanıyoruz" dedi.

Rus RBK haber ajansına konuşan Kudrin'e göre, Rusya, şu anda kullanışlılığını yitirmiş eski bir ekonomik modeli kullanıyor. Kudrin'e göre, yeni bir modele geçiş için ülkenin ihracat atılımına ve yerli yatırıma ihtiyacı var.

ESKİ MODEL KENDİNİ TÜKETTİ

Rusya Sayıştay Başkanı, Rusya'da şimdiye kadar talep ekonomisinden ekonominin yatırım modeline geçiş olmadığına inanıyor. Kudrin'e göre, eski model kendini tüketti.

Kudrin, "Yararlılığını çoktan yitirmiş ve istenen sonucu vermeyecek olan eski ekonomi modelini kullanıyoruz. Ekonomi genel olarak herhangi bir atılım niteliği veya yeni mal yaratmıyor."

Son yıllarda ortalama ekonomik büyüme oranlarının oldukça düşük olduğuna dikkat çeken Kudrin, "İhracatın yeni kalitesi tek başına Rus ekonomisinin yılda yüzde 4-5'lik büyüme oranlarına ulaşmasına yardımcı olabilir" dedi.

İKİNCİ FAKTÖR YERLİ YATIRIM

İkinci faktör ise yerli yatırımdaki artış olduğunu vurgulayan Kudrin, "İhracat için daha rekabetçi hale gelmeliyiz. Genel olarak, Rus ekonomisi için ihracat sonsuz bir evrendir. "Talep ekonomisi" iç tüketimle sınırlıdır, petrol ikmali eski modeldir. Daha rekabetçi olursak, dış pazara girersek bu talep bitmez” kaydetti.

İŞTE ÇİN ÖRNEĞİ!

Kudrin, Çin'i de örnek olarak şöyle anlattı: "Çok az insan biliyor, ancak Çin, tanıtımının zirvesindeyken ve yıllık yüzde 10 ekonomik büyümesiyle bile, tüm yatırımlarının yaklaşık yüzde 15'ini yabancı yatırıma sahipti. Yani, yatırımların yüzde 85'i hala yerliydi. Bu da tasarruflarınızın şirketler tarafından yatırıma dönüştürülmesidir. Şu anda geleceğin süper gelişmiş teknolojilerine, geleceğin mallarına yatırım yapmanız gerekiyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER