Spil Dağı Milli Parkı orman köşkleriyle donatıldı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER
- 12-07-2015 12:59
- 251
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Spil Dağı Milli Parkını ziyaretçilerine daha iyi hizmet vermek maksadıyla orman köşkleriyle donattı. Kısa sürede ziyaretçilerini ağırlayacak orman köşklerinin isim kaynağı M
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Spil Dağı Milli Parkını ziyaretçilerine daha iyi hizmet vermek maksadıyla orman köşkleriyle donattı. Kısa sürede ziyaretçilerini ağırlayacak orman köşklerinin isim kaynağı Manisa denince akla ilk gelen mesir macunu oldu.
AT ALANI VE KARADAĞ MEVKİSİ MODERN BİR ALTYAPIYA KAVUŞTU
66 bin 940 dekar büyüklüğündeki Spil Dağı, 1968 yılında Milli Park olarak ilan edildi ve 2010 yılında Milli Parkın 900 dekarlık At alanı ve Karadağ mevkilerinde imar planı yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı imar planının olduğu alanı yapımı planlanan üst yapı tesislerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere modern bir alt yapıya kavuşturdu.
42 ORMAN KÖŞKÜ YAPILDI
Tabiata uyumlu olarak üst yapı alanındaki kamp alanında 42 orman köşkü inşa edildiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu köşkleri vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ve tabiata uygun olarak yaptık. Vatandaşlarımız buralarda tabiatla konforu bir arada yaşayacaklar” dedi.
KÖŞKLER İSİMLERİNİ MESİR MACUNU YAPIMINDA KULLANILAN BİTKİ VE BAHARATLARDAN ALDI
Orman köşklerinin 27’sinin 53 m2 1+1 ve 15 adedinin 70 m2 2+1 özelliğinde olduğunu belirten Veysel Eroğlu, “Tıbbi ve aromatik bitkilere verdiğimiz önem ve Manisa denince ilk akla gelenin mesir macunu olmasından dolayı bu köşklere mesir macununun yapımında kullanılan bitki ve baharatların adlarını verdik” diye konuştu.
Mesir macununun 39 farklı bitki ve baharattan oluştuğundan dolayı 42 orman köşkünden 39’unun ismini buradan aldığını söyleyen Eroğlu, kalan üç köşke de Mesir, Şehzadeler ve Sultan Orman Köşkü isimlerinin verildiğini ifade etti.
KÖŞKLERİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ İÇİN İHALE YAPILDI
Orman köşklerinin çevre düzenlemelerini oluşturan yürüme yollarının, çocuk oyun gurupları, çevre aydınlatmaları, spor aletleri, oturma bank ve çardakları ile su havuzunun ihale edildiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Orman köşklerinin ve günübirlik kullanım alanının işletmesi Manisa Şehzadeler Belediyesince yapılacak. Belediye tarafından tefrişat çalışmalarının bitirilmesini müteakip köşkler misafirlere hizmet vermeye başlayacak" dedi.
KÖŞKLER İLE DAĞ ORTAMINDA KONFOR
Spil Dağı Milli Parkı’na gelen ziyaretçilerin hem Spil’in temiz havası ve doğal güzelliklerinden yararlanacağını hem de şehir yaşamının stresini atarak Spil’in kaynak değerlerinin farkına varacağını ifade eden Eroğlu, “Kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacak orman köşkleri misafirlerin dağ ortamında konforlu bir şekilde zaman geçirmeleri için her türlü imkanı sunuyor. Spil Dağı Milli Parkı’nda yer alan orman köşkleri 7’den 70’e bütün ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve ziyaretçilerin bütün yorgunluklarını atmalarına olanak sağlayacak” ifadelerini kullandı.
MESİR MACUNU YAPIMINDA KULLANILAN BİTKİ VE BAHARATLAR
Mesir macununun yapımında kullanılan bitki ve baharatlar; Çivit, Çöpiçini, Çörekotu, Darifülfül, Hardal, Havlican, Hıyarşembe, Hindistan cevizi, Kaküle, Kalanga, Karabiber, Karahalile, Karanfil, Kebabiye, Kimyon, Kişniş, Meyan, Mirri safi simari, Portakal, Ravend, Rezene, Sarıhalile, Sinameki, Tarçın çiçeği, Topalak, Udülkahr, Vanilya, Yenibahar, Anason, Safran, Zencefil, Zerdeçal, İksir, Tiryak, Sakız, Şeker, Limon tuzu, Kalem-i barit ve Kırım tartarı.
(İHA)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...