Tam 16 bin 300 siber saldırı !

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER
Tam 16 bin 300 siber saldırı !

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, “USOM’un İhbar Faaliyetleri kapsamında 2014 yılı başından bugüne kadar 16 bin 300 adet siber olay değerlendirilip gerekli işlemler yapılmıştır” dedi.Bilgi Teknolojileri...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, “USOM’un İhbar Faaliyetleri kapsamında 2014 yılı başından bugüne kadar 16 bin 300 adet siber olay değerlendirilip gerekli işlemler yapılmıştır” dedi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansının açılışındaki konuşmasında siber güvenlikle ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile BTK’nın önemli çalışmalar yaptığını anlattı.

İNTERNETTE 1 DAKİKADA NELER OLUYOR?
BTK Başkanı Sayan, “İnternette 1 dakikada 30 yeni kişinin kimlik bilgileri çalınıyor, 47 bin uygulama indiriliyor, Instagram’da 123 bin 60 gönderim yapılıyor, 547 bin 200 yeni Tweet atılıyor, Google’da 2.4 milyon arama sorgusu yapılıyor ve Youtube’da 2.78 milyon video görüntüleniyor. 2015 yılında dünyada mobil cihazlar üzerinden yapılan ödeme miktarı 507 milyar Dolar civarında ve bu rakamın her yıl yüzde 40 artması bekleniyor. Diğer taraftan internete bağlanan cihaz sayısında muazzam artışlar görülmekte. 2008 yılında, internete bağlanan cihaz sayısının dünyadaki insan sayısını geçti ve bu rakamın 2020 yılında 50 milyarı bulacağı tahmin ediliyor” dedi.

KAYNAK KODLARI YERLİ OLMALI
Sayan, ”Kaynak kodlarına sahip olmadığınız ya da yerli olarak üretmediğimiz hiçbir kritik altyapı bileşeninin güvenliğinden de emin olamayız. Çalışmalarımızı ve vizyonumuzu bu hususu göz önüne alarak tasarlamamız ve yeteneklerimizi geliştirmek için her türlü fedakarlığı yapmamız kaçınılmazdır. Burada üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir. Yerli ve milli yazılım ve donanımların geliştirilmesi, yerli ve milli altyapı şebekelerinin ve elektronik haberleşme araçlarının üretimine yönelik AR-GE faaliyetleri büyük önem taşımaktadır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak bu konularda her türlü işbirliğine açık olduğumuzu, her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek isterim” ifadesini kullandı.
(İHA)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER