Dünya’ya çarpan dev bir asteroit sonrası insanoğlunun hayatta kalıp kalamayacağı hep bir tartışma konusu olmuştur. Gezegenimize büyük bir asteroit çarptığında kırılgan bir tür olan insanoğlu yok olabilir ancak hayvan ve bitkiler ile dünyadaki yaşam bizsiz devam edebilir. Bilim insanları, su ayısı olarak da adlandırılan tardigratların böyle bir olayda yok olmayacak bir tür olduğunu keşfetti.
Hyperloop One, ilk testinde başarılı oldu!
.
Sıradışı şartlara dayanıklı
Mikroskobik bir canlı türü olan tardigratlar -272º C’den 150º C'ye kadar sıcaklık aralığında yaşayabiliyor. Oxford ve Harvard'daki bilim insanlarının çalışmalarına göre su ve yiyecek olmadan yaşayabilen bu tardigratlar, okyanuslar tamamen yok olmadıkça tamamen yok olmayacak.
Bilim insanları bu çalışmada dünyayı etkileyebilecek bir felakette tardigratların hayatta kalıp kalmayacağını görmek için asteroitler, süpernova ve gama ışını olmak üzere üç felaket senaryosu çizdi. Üç felaket senaryosu da insanlar için son anlamına gelse de, tardigratlar bu senaryolarda hayatta kalabiliyor.
Dünya temelli yaşam için ilginç bir gözlem olan bu çalışma, dünya dışı yaşam arayışında temel araştırma konusu olabilir. Sıcak ve soğuk hava fark etmeden ekstrem yaşam koşullarına dayanıklı olan tardigratlar, dünyada hayvanlar ve bitkilerin olmadığı bir durumda yaşamına devam edebilir.