Putin'in Ukrayna planı kabul edilmedi - Rus ordusu neden ilerleyemiyor?

Putin'in Ukrayna planı kabul edilmedi - Rus ordusu neden ilerleyemiyor?

Bakü, AZERBAYCAN

"Ukrayna'da taktik savaşlar devam ediyor. Direnişle karşı karşıya kalan Rusya'nın Donbass'ı tamamen ele geçirme planı kabul edilmedi"

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bir kez daha Ukrayna'ya karşı başlatılan savaşı şöyle açıkladı: "Ukrayna rejimi, Donbass halkına yönelik bir tehdit oluşturuyor ve NATO üyeliğini hedefliyor. Bu ikisi, Rusya'nın güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyordu."

Bakan Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözlerini tekrarladı.

Putin, ayrıca her seferinde Donbass nüfusunu “soykırım”dan korumak amacıyla Ukrayna'ya karşı bir “özel operasyon” başlatıldığını söylüyor.

Bence bunların hepsi mazeretler…

Kiev, Kırım'ın ilhak edilmesine karşı hiçbir şey yapamadı, ancak yarımadayı geri getirme fikri olsa da uygulanması konusunda tereddüt vardı.

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, Donbass'ın ayrılıkçılarını silahsızlandırmak için saldırı operasyonuna hazırlanmadı. Çünkü bunun Rusya'yı işgal etmeye başlamak için bir bahane olacağını biliyordu. 

Ukrayna'dan önce Baltık ülkeleri, NATO üyesi olma hedefini belirlediler ve bu eyaletler de aynı Ukrayna'da olduğu gibi Rusça konuşan nüfusa sahipler. 

Öyleyse neden o zaman Rusya, bu ülkelere müdahale etmedi?

Basitçe söylemek gerekirse; Baltık ülkeleri, Kremlin'e ilgi duymuyorlardı ve Ukrayna olmadan Rusya'nın imparatorluk rüyası ortadan kalkacaktı, bu yüzden müdahale emri verildi.

Ukrayna'da taktik savaşların devam ettiği, Rusya'nın ilerleyemediği, Donbass'ı işgal etme planının kabul edilmediği de farklı kişilerce ifade edildi.

Söylenenler özetle;

“Rusya direnişle karşı karşıya kaldı. Rus ordusu da Kharkiv yönünde çabalarını artıramaz, sadece şehri bombalar. Kherson'da da aynı durum var. 

Rusya, Ukrayna ordusuna Kherson yönünde karşı saldırı için hazırlanıyor, bu nedenle güçlerin büyük bir kısmı güneyde yoğunlaşıyor.

Bununla birlikte, Ukrayna ordusu da büyük güçlerle karşı saldırıya geçmiyor, Rusya'nın arka tarafındaki destek noktalarına ve lojistik merkezlerine saldırıyor. Bu grevler ve ekipman kayıpları, Rus ordusunun saldırı operasyonlarını daha da yavaşlatıyor. 

Bu nedenle, taraflar konumlarını korumak amacıyla savunma savaşları yürütüyorlar.”

Savaş alanında başarılı olmak isteyen herkes, bir saldırı veya karşı saldırı başlatmalıdır, ancak bu aynı zamanda kayıpların artması anlamına da gelecektir. Bu nedenle taraflar, kayıplarını arttırmamak için risk almazlar.

Savaş rutin bir karaktere büründü.

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

...