Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Umut, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da parlayan bir güneş gibi yükselecek. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari, İstanbul, Ankara’ya da aynı ölçüde huzur, emek, üretim ve istikbal davası hakim olacak. Aramıza hendek kazanlar, kucaklaşmamıza asla engel olamayacaklar" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen 11. Çalışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Gündeminde ’istihdam politikalarının’ yer aldığı toplantıda konuşan Davutoğlu, çalışma hayatının temsilcileri ile bir yıldır detaylıca görüştüğünü belirterek, hükümet programı yazımında da istişarelerde bulunduklarını ifade etti. Emek ve alın terinin barış ve hoşgörüyü beraberinde getirdiğini anlatan Davutoğlu, sosyal politikalarımızın her kaleminde görüleceğini gibi bizim birinci önceliğimiz her zaman insandır, insana hizmettir. Bu yüzden AK Parti, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. İstişareleriyle gelecek siyasi kararların alındığı bir sivil toplum örgütüdür" dedi. Toplumun bütün kesimleriyle en üst düzeyde hukukun geliştirileceğini anlatan Davutoğlu, "İşçi ve işverenin alın teri bizim meselemizdir. Yeter ki birlikte çalışalım, yeter kavgayı değil ,barışı, adaleti esas alalım. Yeter ki bütün ülke meselelerinde bir olalım, milli meselelerde el ele gönül gönüle olalım. Karşılaşılan her sorun, her kesimin görüşünü aldığımız süreç sonunda çözüme kavuşturuyoruz, kavuşturmaya da kararlıyız. Yaptığımız her düzenlemeyi ortak duyarlılık içinde ve uzlaşma zemini içinde gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Şartlar sürekli değişiyor ve Türkiye’nin birçok alanda reforma ihtiyaç var" dedi. Her düzenlemeyi siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve kamuoyuyla şeffaf bir zeminde paylaşmayı istediklerine dikkati çeken Davutoğlu, çalışma dünyasının beklenti ve önerilerini dinlediklerini ifade etti. Türkiye için herkesin ortak bir akıl zemininde buluşulması gerektiğini anlatan Davutoğlu, "Bu doğrultuda, dün siyasi partilerimizden randevu talep ettim. Bu görüşmede muhataplarımız da sadece yeni dönemde gerçekleştireceğimiz reformları değil aynı zamanda nasıl daha uyumlu siyasi ortam oluşturabileceğimizi de konuşmak amacındayım. Böyle güzel bir geleneği de bu vesileyle başlatacağımızı ümit ediyorum. Yani, her seçim sonrasında yeni göreve başlayan Başbakanın, muhalefet liderleriyle hizmete başlamadan görüşme geleneği. Şu ana kadar böyle bir gelenek yoktu, ümit ederim ki bundan sonra dün yaptığımız davetle birlikte böyle bir gelenek başlar ve siyasal hayata toplumsal hayatın beklentileriyle birlikte ahenk, karşılıklı saygı, eleştirmekle birlikte bu eleştiriyi saygı ve yapıcı bir inşa faaliyetinin parçası olacağı bir süreç gerçekleşir" diye konuştu."YENİ DÖNEMDE KARŞILIKLI HASSASİYETLE BU UZLAŞI ZEMİNİNİ TESİS EDEBİLİRİZ"
Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Bu randevu taleplerine olumlu geri dönüşler oluyor. İnşallah önümüzdeki hafta bu görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Türkiye’de siyaset artık suni gerilimleri aşarak yapıcı eleştiri dönemini başlatmalıdır. Bunlar Türkiye’nin meseleleri ve bunların çözümünde her parti yapıcı gayretini ortaya koymak zorundadır. İnşallah, yeni dönemde karşılıklı hassasiyetle bu uzlaşı zeminini tesis edebiliriz, bundan Türkiye mutlaka kazançlı çıkacaktır".
Türkiye söz konusu olduğunda, etrafımızdaki ateş çemberi içinde bütün siyasi partilerin görüş ayrılıklarını kenara koyarak ateş çemberinin içinde Türkiye’nin birliği beraberliği, teröre karşı verilen mücadeleyi, dışarıda Türkiye’ye dönük olarak yürütülen faaliyetlere karşı ortak tutumun benimsenmesi gerektiğine işaret eden Davutoğlu, bugün bu toplantıyla fikirlerin, birikimlerin Türkiye için ne kadar değerli olduğunun bir kez daha gösterildiğini ifade etti.