?>

Hırsızlar da 'Ar-Ge' yapıyor

Eyedius'un Üst Yöneticisi Gökhan Tuna, "Hırsızlar da Ar-Ge yapıyor. Daire soyan basit hırsızlıklar yerine, 'hırsızlık 4.0' sürecini başlatan hırsızlar bulunuyor. Bu nedenle güvenlik alanında teknolojiye daha hakim olmamız gerekiyor." dedi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

 İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent girişimlerinden Eyedius'un Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Talat Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eyedius'un kurucu ortaklarının 2013 yılından bu yana yapay zeka dünyasında yazılım geliştirdiğini, güvenlik teknolojilerine odaklanan çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Tuna, şirketin geliştirdiği çözümlere ilişkin şu bilgileri verdi:
"Eyedius olarak tamamen yerli ürün anlayışımızı destekleyen, ülkemizin ithalat maliyetlerini ve teknolojik atıkları azaltmak adına piyasaya sunduğumuz patentli yeni ürünümüz Eyedius Pass, kullanıcıların cep telefonları aracılığıyla yüz tanıma yaparak giriş-çıkış kontrolü ve personel performans ölçümü yapılmasını sağlayan mobil uygulamadır.
Uygulama sayesinde kapı, turnike gibi fiziksel alanlardan yalnızca cep telefonu kullanarak geçiş yapılabilir, açık alanlarda ise konum bazlı kontroller gerçekleştirilebilir.
Eyedius Premium ise kullanıcıların sahip olduğu kameralardan gelen görüntüleri 7 gün 24 saat izleyen ve gerçek zamanlı uyarılar ile kullanıcısını uyaran akıllı asistan uygulaması.
Kullanıcılar, alarm ve uyarıları cep telefonlarına da gerçek zamanlı olarak alabilirken, aynı zamanda bu uyarıları video halinde Eyedius sunucularında saklama ile veri depolamada tasarruf edebiliyorlar.
Öte yandan, güvenlik ekiplerinin alarm durumunda olay yerine yönlendirme hızı ile performans değerlendirmesi de bu uygulama sayesinde ölçümlenebiliyor."

Kamera, turnike ve bariyerlere entegre

Gökhan Talat Tuna, Eyedius'un, kullanıcının güvenliğini sağlamak için kullanılan tüm kamera, turnike, bariyer gibi mevcut donanımlara entegre olarak, hepsini tek bir çatı altında yönettiğini, bu sayede birbiri ile iletişim kurmaya başlayan donanımların daha verimli çalışır hale geldiğini söyledi.
Bulut tabanlı teknolojisi ile anlık uyarı ve izinler üreten Eyedius'un, üye, ziyaretçi yönetimini eksiksiz ve tek platformda yönetilmesine yardımcı olduğunu ifade eden Tuna, Eyedius uygulamasının, mesai denetimleri ile de verimliliği artırdığını kaydetti.
Tuna, tüm bu çalışmalara ek olarak güvenlik kameralarında da sınır kontrollerini 7 gün 24 saat gerçekleştirerek yetkisiz girişlerin önüne geçen Eyedius teknolojisinin, kurumsal müşterilere bütüncül güvenlik yönetimi imkanı sunduğunu anlattı.

"Evden ayrıldığımızı anladığı anda kamera sistemini aktif hale getirebiliyor"

Eyedius CEO'su Tuna, günümüzde hırsızlık yöntemlerinin de değiştiğini ifade ederek, "Ne yazık ki artık günümüzde eski tip hırsızlık senaryoları yok.
Hırsızlar da Ar-Ge yapıyor. Daire soyan basit hırsızlıklar yerine sırt çantasında taşıdığı bilgisayarı ile yanınıza oturup RFID kartınızı kopyalayan, bununla izinsiz girişler yapan hırsızlar var.
Para çalmak yerine Bitcoin sunucularına saldırıyorlar ya da sahte plaka ve lüks model araçlar ile sitelere giriş yapan adeta 'hırsızlık 4.0' sürecini başlatan hırsızlar bulunuyor.
Bu nedenle güvenlik alanında teknolojiye daha hakim olmamız gerekiyor." diye konuştu.
Güvenliği sağlamak için kullanılan donanımların birbiriyle iletişim kuramadığı takdirde güvenlik verimi elde etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Tuna, şöyle devam etti:
"Teknoloji tahmin edilemeyen bir hızla ilerlerken, verimli kullanılamayan donanımlarla yapılan bu güvenlik zırhı, çoğu zaman üst üste yığılmış samanın alev alması gibi bizlere yük olan verimsiz çözümlerden oluşuyor.
Artık güvenliği sağlamak için kamera, alarm sistemleri gibi pek çok donanım alınmasına rağmen bunları daha akıllı hale getirmek elimizde.
Yapay zekaya sahip yazılımımız ile eski teknolojiye sahip donanımlar daha akıllı ve güvenliğimizi koruyan cihazlar haline gelebiliyor.
Yapay zeka artık her yerde... Yazılımımız sayesinde evimizde kullandığımız mobil cihazlarımız evden ayrıldığımızı anladığı anda evdeki kamera sistemini aktif hale getirebiliyor ya da sizi sesinizden tanıyarak kapınızı açabiliyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

"Yılda 152 milyon yolcuya dokunuyoruz"

2019-04-11 21:28 - Ekonomi

‘Kayıp Yüzler Filtresi’ ile sosyal medya üzerinden kayıp aranacak

2019-04-13 17:56 - Medya

Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa ikincisi oldu

2019-04-11 01:47 - Spor

Hırsızlar da 'Ar-Ge' yapıyor

2019-04-14 16:46 - Çevre-Hayat

Küresel piyasalar, yoğun haber ve veri akışına odaklandı

2019-04-08 12:32 - Ekonomi

İran, ABD ordusunu terör örgütü listesine aldı

2019-04-08 23:01 - Dünya

Seçimden sonra hortladılar

2019-04-12 08:17 - Ekonomi

İran’da uyuşturucu operasyonu

2019-04-13 13:38 - Dünya

Filistin'in yeni kabinesinin üyeleri yemin etti

2019-04-14 01:37 - Gündem

Tunceli'de terör gitti, Rafting geldi

2019-04-12 19:37 - Gündem

İlgili Haberler

Adana'da mandalina hasadı devam ediyor

18:22 - Çevre-Hayat

KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, depremzede kadını yeni evinde ziyaret etti

17:43 - Çevre-Hayat

Ayrık omurga hastalığıyla mücadele eden Yusuf Efe, milli takıma seçildi

17:37 - Çevre-Hayat

KADEM'in Kadın Destek Merkezlerinden hizmet alanların sayısı 10 bini aştı

15:53 - Çevre-Hayat

Çankırı'da baharın müjdecisi çiğdemler erken açtı

15:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Beyt Lahiya Belediye Başkanı Attar: Tamamen harap olmuş bir kentle karşı karşıyayız

18:37 - Dünya

Trabzonspor, Ukraynalı futbolcu Oleksandr Zubkov'u renklerine bağladı

18:32 - Spor

Musk, USAID'in kapatılması konusunda Trump'la hemfikir olduklarını belirtti

18:28 - Dünya

Güney Afrika'da Trump'ın hedef aldığı tartışmalı "Toprak Kamulaştırma Yasası"

18:23 - Dünya

Milan, Feyenoord'dan Santiago Gimenez'i kadrosuna kattı

18:18 - Spor