?>

Kaspersky, en çok hangi platform veya hizmetten endişe duyulduğunu araştırdı

- Veriler çoğu müşterinin popüler mobil işletim sistemlerinin güvenliği (yüzde 21,2) ve Google'ın gizlilik düzeyi (yüzde 18,3) konusunda endişeli olduğunu gösteriyor

Teknoloji - 3 yıl önce

İSTANBUL

Kaspersky, çeşitli internet hizmetleri ve platformları için gizlilik ayarları hakkında faydalı tavsiyeler içeren bir web sitesi olan Privacy Checker tarafından gönüllü olarak sağlanan anonim verileri analiz etti.
Kaspersky'nin açıklamasına göre, sonuçlar, hangi hizmetlerin ve platformların internet kullanıcılarının gizlilik konusunda daha fazla endişe duyduğunu yansıtıyor.
Buna göre, veriler çoğu müşterinin popüler mobil işletim sistemlerinin güvenliği (yüzde 21,2) ve Google'ın gizlilik düzeyi (yüzde 18,3) konusunda endişeli olduğunu gösteriyor.
İnternet kullanıcıları, çeşitli çevrimiçi hizmetleri kullandıklarında dijital ayak izleri bırakırlar. Bu ayak izi ziyaret edilen web sitelerini, yüklenen fotoğrafları ve sosyal medyadaki etkileşimleri (yorumlar, gönderiler vb) içerebilir. Dijital hizmetlerdeki gizlilik ayarlarını doğru yapmak, çevrimiçi izleme riskini azaltmaya ve bilgilerinizin kontrolünü elinizde tutmanıza yardımcı olabilir.
Kaspersky araştırması, kullanıcıların kişisel verilerin gizliliği ve güvenliği konusunda en çok hangi hizmet ve platformlarla ilgilendiğini ele aldı. Veriler, Aralık 2019 ile Ağustos 2021 arasında Kaspersky Privacy Checker web sitesine yapılan ziyaretlerle ilgili anonim verilere dayanarak elde edildi. Kaspersky, kullanıcılarının güvenlik ayarı talimatlarını en çok hangi hizmet ve platformlar için açtığını analiz etti.
En popüler gizlilik talepleri arasında Android'de Google ayarları (yüzde 11,1), Android OS için güvenlik kuralları (yüzde 7,3) ve Android'de WhatsApp ayarları (yüzde 5,9) yer aldı. Sosyal ağlar söz konusu olduğunda, kullanıcılar çeşitli platformlarda en sık Facebook güvenlik sayfalarını (yüzde 15,7) görüntüledi.
Instagram, gizlilik ayarlarına yönelik istek sayısı açısından toplam yüzde 9,9 payla en çok incelenen ikinci sosyal ağ oldu. TikTok, güvenlik ayarları taleplerinde yüzde 8,1'lik payla üçüncü sırada yer aldı. Aylık aktif kullanıcı kitlesinin Facebook'tan (2,9 milyara karşılık 689 milyon) dört kat daha küçük olduğu düşünüldüğünde, rakamlar TikTok'un sunduğu gizliliğin kullanıcılar için büyük endişe kaynağı olduğunu gösteriyor.
Messenger servisleri arasında kullanıcılar en çok WhatsApp güvenlik seviyesiyle ilgileniyorlar. Bı platformda güvenlik politikasıyla ilgili taleplerin payı yüzde 13,9 oldu.
Bu arada, Rus sosyal ağı VK da yüzde 7,7 ile en yüksek küresel sorgular arasına girdi. VK, Rusya'nın en popüler sosyal ağı ve Rus kullanıcılar arasında güvenlik talimatı taleplerinin payı yüzde 25,3.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Sosyal Medya Başkanı Sergey Malenkovich, “Kullanıcıların web üzerinde yaptığı günlük eylemlerin çoğu dijital ayak izinin birikmesine yol açabilir. Bu IP adresini, yorumları, fotoğrafları, coğrafi etiketleri veya bu fotoğraflardan çıkarılan biyometrik verileri içerebilir.
Privacy Checker projesindeki ziyaretçi istatistikleri, kullanıcıların hesaplarının gizliliği ve güvenliğiyle aktif olarak ilgilenmeye başladıklarını ve mümkün olduğunca ayak izlerini azaltmaya çalıştıklarını gösteriyor. TikTok ile ilgili taleplerin payının yüksek olması hem platformun kendisine olan ilgiyi hem de markanın son zamanlarda medyada vurgulanan bazı veri toplama uygulamalarıyla ilgili kullanıcı endişesini gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Hesap gizlilik ayarlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler Kaspersky Privacy Checker web sitesinde bulunuyor. Kaspersky ayrıca kişisel bilgilerin tüm platformlarda korunmasına yardımcı olmak için şunları öneriyor:
"Genel bulut depolama çözümleri, pasaport görüntüleri veya parola listesi gibi özel bilgilerinizi depolamak için en iyi yer değildir. Daha iyisi bu verileri şifreli bir arşivde tutmaktır. Kaspersky Internet Security'de yer alan gizli gezinme özelliği, internet takibinden kaçınmanıza yardımcı olabilir. Ana e-posta adresinizi ve telefon numaranızı gizli tutun.
Verilerinizi yabancılarla paylaşmanızı gerektiren çevrimiçi alışveriş ve diğer durumlarda kullanmak üzere ek bir e-posta hesabı oluşturmak veya ek bir SIM kart satın almak iyi bir fikir olabilir. Mobil uygulamalar ve tarayıcı uzantıları için izinlerinizi gözden geçirin.
Gerçekten ihtiyacınız olmadıkça tarayıcı uzantılarını yüklemekten kaçının. Verdiğiniz izinleri dikkatlice kontrol edin. Telefonunuzu ve bilgisayarınızı parolayla koruyun. Güvenli seçenek, telefonları, tabletleri ve bilgisayarları kilitlemek için parola veya biyometrik kimlik doğrulama kullanmaktır."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Avustralya'da Kovid-19'dan 13 kişi daha hayatını kaybetti

2021-09-03 11:31 - Dünya

Dünya Motokros Şampiyonası'nda yarışacak sporcular açıklandı

2021-09-02 18:02 - Spor

Amazon Prime Gaming'in eylül ayı ücretsiz oyunları açıklandı

2021-09-06 14:25 - Yerel haber-Şirket Haber

Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan kentlerinde 10 aydır karış karış mayın temizliği yapılıyor

2021-09-01 20:05 - Gündem

New York ve New Jersey'deki şiddetli yağışın neden olduğu selde ölenlerin sayısı 14'e yüks

2021-09-02 21:51 - Dünya

Fenerbahçe'nin yeni transferi Max Meyer, forma giymeye hazır

2021-09-05 19:17 - Spor

Üniversite öğrencilerinin tasarladığı 'Savaşan İHA' TEKNOFEST'te havalanacak

2021-09-03 15:46 - Teknoloji

Yurtiçi Kargo’dan e-ticaret kullanıcılarını sevindirecek proje

2021-09-01 13:52 - Yerel haber-Şirket Haber

'Türkiye ve Kongo arasındaki iş birliği ve dostane ilişkiler daha da güçlenecektir'

2021-09-07 23:36 - Siyaset

Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Kish Air’in ilk seferini su takı ile karşıladı

2021-09-04 16:26 - Çevre & Seyahat

İlgili Haberler

Google, işe alım süreçlerinde yeni düzenlemelere gideceğini duyurdu

14:52 - Teknoloji

Güney Kore Çevre Bakanlığı bilgisayarlardan DeepSeek'e erişimi engelledi

14:48 - Teknoloji

DeepSeek'in "verimli" yapay zeka hamlesi, enerji piyasalarında dengeleri değiştiriyor

14:42 - Teknoloji

DeepSeek'in internet sitesinde, bazı verileri Çinli telekom şirketine iletebilecek kodlar bulun

19:38 - Teknoloji

Google'ın yapay zeka ilkelerinde, "silahlarda kullanılmayacak" ifadesi yer almadı

17:52 - Teknoloji

Günün Manşetleri

BM, Nijerya'da açlıkla mücadele için 2,5 milyar dolar ayırdı

14:53 - Dünya

Borsa İstanbul'da gong Destek Finans Faktoring için çaldı

14:47 - Ekonomi

Fenerbahçe'den Djiku, Carlos ve Yusuf Akçiçek'in sağlık durumuyla ilgili açıklama

14:43 - Spor

Trendyol Süper Lig'de 23. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

14:38 - Spor

Neymar, Santos formasıyla sahalara geri döndü

14:32 - Spor