HABER MERKEZİ
Tarih Felsefecisi, Araştırmacı Yazar Erkan Trükten neden Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu dikGAZETE.com'daki köşesinde yazdığı bir yazı ile açıkladı.
Türkiye’deki siyasi ortam ve “Ne değişecek?” sorusu ile gündemde olan umutsuzluğa işaret ederek yazısına başlayan Trükten, insanların seçime dair bakış açılarını da değerlendirdi.
“Çözüm ne” sorusu karşısında kararsızların kanaatlerine de işaret eden Trükten, partisiz ve bağımsız bir cumhurbaşkanı adayı olarak hak ve özgürlükler noktasında yapılması gerekenleri anlattı.
14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cumhur İttifakı”nın adayı olması dışında, karşısında henüz iddia ve varsayımlardan öte bir adayın ciddi olarak var olmaması da muhalefette bulunan partiler ve Türkiye’deki siyaset adına da ayrı bir değerlendirme konusu.
"CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞIM..."
Yazısında “Halk, 6'lı Masa ile iktidar pastası arasında sıkışmışlığı yaşarken ve bu sıkışmışlığın kendisini boğacağını da gün gibi apaçık bilirken bu ikisi dışında yer alan hiçbir figüre de dönüp bakmıyor.” diyen Trükten, daha sonra şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanlığı adaylığım, halkın gerçekten bir çıkış yolu isteyip istemediğinin, başa gelen karbon ayak izinin, aşı pasaportu zorunluluğunun, PCR genelgelerinin, yapay et yemenin, seyahat hürriyeti kısıtlamasının, anayasa gaspının halk tarafından ne derece istenip istenmediğinin bir göstergesi de olacak.”
Cumhurbaşkanı Adayı ve dikGAZETE.com yazarı Erkan Trükten’in “Neden Cumhurbaşkanı adayı oldum?” başlığı altındaki köşe yazısının tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.dikgazete.com/yazi/neden-cumhurbaskani-adayi-oldum-5288.html
Erkan Trükten kimdir?
“Yazar Hakkında” bölümünde dikGAZETE’de yer alan Trükten hakkında bilgi ise şöyle:
Bulgaristan'ın Kırcaali ilinde doğdu (5 Ağustos 1980). Türk tarih araştırmacısı, yazar, tarih felsefecisi, dikGAZETE.com köşe yazarı, BBN Türk Büyük Resim eski Moderatörü.
Hayatı
Komünist lider Todor Jivkov'un Bulgaristan'da yaşayan Türklerin kimliklerini Ortodoks, Slav, Hıristiyan olarak değiştirerek asimile etme politikasının sonucunda, bunu kabullenmeyen ve tüm mal varlığını Bulgaristan'da bırakan ailesiyle 1989 Temmuz'unda anavatanı Türkiye'ye göç etti.
Eğitimi
İlköğrenimini Bulgaristan ve Türkiye'de tamamladı. Orta öğrenimine Kağıthane Anadolu Lisesi’nde devam etti. Erkan Trükten, tarihin toplumsal kimlik üzerinde ideolojik bir araç olarak kullanıldığını küçük yaşta tecrübe ederek fark etti ve tarih eğitimi almak onun ilk hedefi oldu. Tarih eğitimini 1999-2003 döneminde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı.
2004 yılında artık nispeten demokratikleşmiş Bulgaristan'a giderek Sofya Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nden “Küresel Düşüş: Modernizm” tezi ile yüksek lisansını felsefe alanında yaptı.
2006 Haziran'ında henüz 25 yaşında Elif Yayınları'ndan bir modern dünya eleştirisi sunan ve dayanışmacılık prensibi üzerinden şekillenmiş alternatif bir siyasi yönetim sistemi ortaya koyarak postmodernizmi modernizmin devamı sayan “Modern Sığlık/Metafizik Derinlik” kitabını çıkarttı.
Trükten, 2019 yılında popülerliğini arttıran ve transhümanizmin insanı başkalaştıran projesini eleştirerek, ilkelden gelişmişe doğru bir medeniyet tasavvurunu ve hatta bu minvalde işlenen insanlık tarihini reddeden “Deccal Derin Devleti” kitabıyla bir tarih felsefecisi olarak gündeme geldi.
Meslek Hayatı
Çeşitli eğitim kurumları ve okullarda tarih öğretmenliği yapan Erkan Trükten, bir süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kuruluşlarda engelli bireylere yönelik Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) danışmanlığı ve eğitimciliği yaptı.
Bazı medya organlarının tarih programlarına konuk olarak katıldı. Sivil toplum kuruluşlarında tarih felsefesi üzerine konferanslar verdi ve vermeye devam etmektedir.
2014 yılında İstanbul Üniversitesi Avrasya Araştırmaları Enstitüsü'ne giren Erkan Trükten, ikinci yüksek lisans eğitimini yarıda bırakarak, yıllardır üzerinde çalıştığı “Deccal Derin Devleti” isimli kitabını bitirmeye yoğunlaştı. Kitap üzerinden söyledikleri o kadar çok konuşuldu ki, çeşitli televizyon programlarına çağrıldıktan sonra, yaklaşık iki yıl sürecek “BBN Türk” kanalının “Büyük Resim” programının moderatörü oldu.
P(L)ANDEMİ sürecinde, küresel işgal planına karşı, farklı sosyal medya ortamlarından kesintisiz olarak görüşlerini aktaran Erkan Trükten “Yeni Dünya Düzeni” adı altındaki küresel işgal planı çerçevesinde oluşturulmaya çalışılan “Deccalizm”e karşı mücadelesine devam ediyor.
14 Mayıs 2023 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Bağımsız Aday olarak meydanlara çıkan Erkan Trükten, yoğun çalışma temposu arasında kitap çalışmaları ile dikGAZETE.com köşe yazarlığını sürdürmektedir.
Kitapları
- Modern Sığlık Metafizik Derinlik; 2018, Felsefe/ 272 sf. Elif Yayınları
- Deccal Derin Devleti; 2022, Araştırma/inceleme, 512 sf. Şira Yayınları/ Mona Kitap
Erkan Trükten Köşe Yazıları: https://www.dikgazete.com/yazar/erkan-trukten-176.html