Türkiye’nin 'M2M' donanıma sahip 'ilk' okulu açıldı

Türkiye’nin 'M2M' donanıma sahip 'ilk' okulu açıldı

Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü, Turkcell teknolojisiyle “akıllı okul”a dönüştürüldü. Türkiye’de bir ilk olan proje kapsamında okulda öğrencilerin hem yeni teknolojileri bizzat deneyimlemesi hem de basit kodlar yazmayı öğrenmeleri sağlanıyor.

Turkcell ve Doğa Okulları işbirliği ile Türkiye’nin makineler arası iletişim donanıma sahip ilk “Akıllı Okul” projesi hayata geçirildi. Teknolojide öncülük hedefiyle geliştirilen proje, Doğa Okulları’nın Ataşehir Bilim Kampüsü’nde uygulandı. Öğrencilerin merak ve öğrenme arzusunu geliştirmeye yönelik fiziksel ve akademik imkânlar, 2015-2016 eğitim yılında öğrencileriyle buluşan Ataşehir Bilim Kampüsü’nde Turkcell teknolojisiyle sunuluyor. 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, konuyla ilgili açıklamasında Doğa Okulları ile yaptıkları işbirliğini şöyle değerlendirdi: “Turkcell olarak daima inovasyonla kalkınma modeline inanıyoruz ve müşterilerimize en son teknolojileri sunmak için canla başla çalışıyoruz. 

Bugün bir ilke daha imza atıyor ve geleceğin eğitim anlayışını Doğa Okulları ile birlikte ülkemize taşıyoruz. Türkiye’nin ilk akıllı okulunun Turkcell teknolojisiyle hayata geçmesi bizler için büyük bir gurur kaynağı. İnovasyon ruhunun temelinde küçük yaştan itibaren teknolojiyle barışık, bu alanda yetkinleşmiş, yaratıcılık alanları zenginleştirilmiş nesiller yetiştirilmesi yatıyor. 

Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde uygulandığını gördüğümüz ve ülkemiz için hayalini kurduğumuz teknolojiye dayalı eğitim anlayışı bu proje ile gerçek oldu. Benzer örneklerin en kısa sürede çoğalmasını ve Türkiye çapında yaygınlaşmasını diliyoruz. Teknolojiyi tüketen değil üreten bir ülke olmak istiyorsak akıllı okullara ihtiyacımız var. 

Bu okullardan mezun olacak gençlerimiz, Türkiye’nin geleceği için hazine değerinde olacak.” Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten, “Zekanın ötesinde çok yönlü becerilerinin geliştiği bireyler yetiştirmek bu ülkeye kazandırılacak en büyük değerdir” dedi. İşbirliğiyle ilgili açıklama yapan Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten, “Doğa Okulları olarak eğitimde teknolojiyi ilk ve en iyi kullan kurum olmaya devam ediyoruz. Ülkemizin geleceği gençlerimizi yeni nesil eğitim ile yetiştiriyoruz. Bunu yaparken güçlü iş ortaklarımızla iddialı projeleri hayata geçiriyoruz. 

Turkcell ile birlikte bunlardan birini Ataşehir Bilim Kampüsümüz’de hayata geçirdik. Bizim misyonumuz yenilikleri takip edecek değil başlatacak bireyler yetiştirmek. Bilim konsepti pek çok alanda deneyim ortamı ve yaşantısı sunarken çocukları sınırlı dünyalarından, dar bakış açısından, yalın düşünmekten ve tek boyuta odaklanmaktan uzaklaştırır. Onları daha geniş yelpazede, esnek, geniş ve içinde bulunduğu dünyadaki sorunlara karşı daha duyarlı davranmay teşvik eder. 

Mevcut durumları koşulsuz ve şartsız bir şekilde kabul etmek yerine, sorgulamaya iter. Öğrencilerimizin merak ve öğrenme arzusunu geliştirmeye ve zenginleştirmeye yönelik fiziksel ve akademik imkanları sunuyoruz. Zekanın ötesinde çok yönlü becerilerinin geliştiği bireyler yetiştirmek bu ülkeye kazandırılacak en büyük değerdir” dedi.

MAKİNELERİ ÖĞRENCİLER KONUŞTURACAK

Akademik çalışmaların yanı sıra deneysel çalışmalarla bilimsel düşünme yetisinin geliştirilmesi amacıyla kampüs, yeni teknolojilerin sağladığı olanaklarla donatıldı. Öğrencilerin “nesnelerin interneti” ile tanışması ve uygulama alanlarını görebilmesi için 184 metrekarelik bir deneyim merkezi kuruldu. Akıllı Kümes, Akıllı Sera, Akıllı Akvaryum, SağlıkMetre gibi makinelerarası iletişime dayalı Turkcell çözümleri deneyim merkezine yerleştirildi. Öğrenciler bu uygulamaları deneyim merkezi içerisinde görmekle yetinmeyecek, aynı zamanda basit kodlar yazarak ya da senaryolar aracılığıyla söz konusu alanlarda neler yapılabileceğini de öğrenecekler.

“MAKER” KÜLTÜRÜ OKULA TAŞINDI

Deneyim merkezi dışında, kampüste bir de Turkcell Maker Lab kuruldu. Yaratıcılığı, inovasyonu ve üretmeyi teşvik eden “maker” kültürü, Turkcell’in Geleceği Yazanlar projesi kapsamında verilecek eğitimlerle okula taşınacak. Programlama ve “maker” eğitimi alacak 20 öğrenci, okul içinde “Maker Eğitimcisi” olarak diğer öğrencilere eğitim verme niteliği elde edecek. Program kapsamında öğrencilere Maker sertifikası verilecek. Turkcell Maker Lab içinde yer alan 3D yazıcı sayesinde ise öğrenciler, yaptıkları kalıpları kendi oluşturacakları elektronik devrelere entegre ederek “icat çıkarma” şansı da bulacaklar.

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ AKILLI SINIF’TA

Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü içerisinde bir de Akıllı Sınıf kuruldu. Sınıf içerisinde mobil uygulamalar üzerinden kontrol edilebilen Akıllı Klima, Akıllı Perde, Akıllı Aydınlatma, IP Kamera Sistemi gibi çözümler yer alıyor. Kümes, Sera, Sınıf, Akvaryum ve Kamera uygulamaları, Akıllı Sınıf’ta bulunan Smart TV için Turkcell tarafından geliştirilen web uygulaması üzerinden takip edilebiliyor.

BİLGİNİN EĞLENCELİ YÜZÜ

Gerçekleştirilen işbirliği ile Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü öğrencileri, eski telefonların incelenebileceği bir Cep Telefonu Müzesi ve son 20 yıl içinde mobil dünyadaki gelişim ve yeniliklerin yer alacağı bir dijital panoyu da deneyimleme şansına sahip olacaklar. Öğrenciler aynı zamanda Sphero Parkuru ile de tabletten kontrol edilebilen eğlenceli bir yarış oyunu oynayabilecek. Kullanılan üç boyutlu gözlükler ise derslerin daha yüksek motivasyona takip edilmesi için eğlenceli bir yol sağlıyor.

VELİLERE ANLIK BİLGİLENDİRME

Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü içerisinde belirlenen noktalarda öğrenci, öğretmen ve velilere anlık bilgilendirme ve duyuru yapmak amacıyla beacon cihazları yerleştirildi. Bu sayede bilgi aktarımı çok daha hızlı ve teknolojik seviyeye çıkarılmış oldu. Turkcell Akıllı Sayaç çözümünün okul içinde sınıf ve laboratuvar gibi çeşitli noktalara konumlandırılması ise anlık, günlük, haftalık ve aylık elektrik tüketimlerinin kontrol altında tutulmasını sağlıyor. Bu çözüm, önemli ölçüde enerji tasarrufu olanağı getiriyor.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
...