Avrupa’nın eksen kayması Amerika’yı tedirgin etti

Birinci paylaşım savaşının tamamlayıcısı olarak değerlendirilen İkinci Dünya Savaşı sonunda Amerika, yaptığı doğru hamleler ile Avrupa’ya yerleşme stratejisini, birinci paylaşım savaşından yenilmiş olarak çıkan Almanya’ya yerleşerek yaptı.

Birinci paylaşım savaşı sonrası, Osmanlı topraklarını düzenlemeçalışmaları devam ederken, ikinci paylaşım savaşı sonrasında Avrupa’daki düzenlemelerini başlatan galip devletler, planlarında kayda değer ilerlemeler yaptılar.

Osmanlı toprakları ve başta Almanya olmak üzere Avrupa kıtasıda bu ele geçirme planından payına düşeni almış oldu.

Her iki paylaşım savaşını da kaybeden Alman İmparatorluğu’nun temsilcileri, savaş kayıpları sürecini tersine çevirebilmek için mücadele etmekten asla vazgeçmediler.  

Çin'den başlayarak Orta Asya’yı geçen ve Türkiye üzerinden Avrupa kıtasını da kara yolu ile birbirine bağlamayı hedefleyen karayolu ticaret projesi (Bir kuşak Bir yol) doğal olarak Amerikakıtasını oyunun dışında bırakacak şekilde yapılandığı için stres Amerika’yı sarmış durumdadır.

Bir Kuşak Bir Yol Projesi, Amerika’yı, birinci ve ikinci paylaşım savaşları sonrasında yerleştiği topraklardan çıkartıp atma projesi midir?

Yaşanan restleşmeler takip edilirse cevap; EVET… 

Amerika, jeostratejik konumu gereği karayolu ticaret bağlantılarında oyunun dışındadır. 

Afganistan başta olmak üzere, Ortadoğu'da dahi sistem kur(a)mayan Amerika, yerleştiği tüm bölgelerden geri çekilmek durumunda kalıyor.

Şayet Avrupa kıtasındaki eksen kayması, Amerika’nın oradan da çıkmasını tetikler ise birinci ve ikinci paylaşım savaşının yıkımlarında geriye dönüş başlatılmış olacaktır. Bundan dolayı Avrupa kıtasının eksen kayması da hayati önem taşımaktadır. 

Amerika’nın yıllarca medeniyetler çatışması, dinler arası diyalog ve benzeri projeleri ile sulandırmaya, manipüle etmeye çalıştığı medeniyetler işbirliği hayata geçmek üzeredir.

Amerika, fiziki olarak coğrafyalardan çekildikten sonra, (Trump beyaz saraydaki koltuğuna oturmasının ertesinde bu sinyali, yaptığı açıklamalar ile vermiştir) kurduğu organik bağlarının da tespitleri yapılarak geri dönüşümü sağlanabilinir mi?

Coğrafyalarda faaliyet sürdüren tüm terör örgütleri, buzdağının sadece görebildiğimiz üst kısmıdır. Acaba buzdağının görünmeyen kısmı nerelere ve hangi bağlantılara uzanıyor?

Bunu zaman ve verilen savaşın yıkımlarını geri döndürme mücadelesi gösterecektir.

Son söz;

Dünya barışına (MEDENİYETLER İTTİFAKI) yönelik mücadelede, batı ittifakının küresel şirketlerinin hangi merkezlere bağlı olduğunu, hangi organik bağlar üzerinden büyütüldüğünü anlamak ve tespitlerde bulunmak, büyük planın stratejik hedeflerini gösterecektir. 

Öyle ya, birinci ve ikinci paylaşım savaşlarının ardından başlatılan küresel yapılanmanın diğer sacayakları nedir ve nerelere kadar uzandı?

Yoksa medeniyetler ittifakı ile birlikte, insanlığın özel şirketlertarafından topyekün kuşatılmasına karşı bir duruş mu geliştiriliyor!

.

Ali Karani, dikGAZETE.com

...