“Akbank Code: Parasal Konular“ hackathon'u tamamlandı

“Akbank Code: Parasal Konular“ hackathon'u tamamlandı

29 Eylül-1 Ekim'de gerçekleştirilen 48 saatlik maratonu kazanan takımlar, büyük ödüllerin sahibi oldu

İSTANBUL

Akbank'ın dijital ödemeler, harcama-gelir yönetimi ve tasarruf alanlarında bireysel müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanan "Akbank Code: Parasal Konular" hackathon'u tamamlandı.

Bankanın açıklamasına göre, Akbank LAB İnovasyon Merkezi ve Akbank Bireysel Bankacılık iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte 140'tan fazla grup ve bireysel başvuru arasından seçilen 30 ekip 48 saat boyunca yarıştı.

Yarışmacılar hackathon kapsamında harcamalardan tasarrufa, alışverişten birikime, gelir yönetiminden gelecek planına tüm bireysel bankacılık ihtiyaçlarını karşılayacak yeni dijital çözümler üzerine çalıştı.

Yarışmanın jürisi, Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu ve Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş'ın yanı sıra Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yasemin Bedir, Doğuş Teknoloji Genel Müdürü İlker Kuruöz, bilişim ve teknoloji yazarı ve gazeteci Serdar Kuzuloğlu, BKM Genel Müdürü Soner Canko, İyzico Teknoloji Direktörü Hakan Erdoğan, Fintech İstanbul ve Startupswatch kurucu ortağı İhsan Elgin, Google Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören'den oluştu.

Hackathon'da 30 bin TL tutarındaki birincilik ödülünü Türerkan İnce, Tuğkan Kibar ve Ayberk Adsız'dan oluşan "Bam Bam Bam" ekibi kazandı. Melih Efeoğlu, Hasbi Sevinç ve Tahsincan Baldırcı "HMTC" ile Özer Batu Kargılı, Semih Aslan Sağlamol ve Beliz Yavaş'tan oluşan "BSBTECH" ekipleri ise başarı ödülü olarak 15'er bin TL kazandı.

"Hackathon'un yaratıcı gücüne inanıyoruz"

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Akbank Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, müşterilerin beklenti ve gereksinimlerinin her zaman olduğundan daha hızlı bir şekilde değiştiğini belirtti.

İsfendiyaroğlu, "Müşterilerimiz artık bankasının kendisini tanımasını, tüm işlemleri en kolay, en hızlı şekilde sunmasını ve 24 saat erişilebilir olmasını temel nitelikler olarak görüyor. Bu değişen gereksinimleri önde gelen dijital çözümlerle karşılamak için çalışıyoruz. Bunun için de hackathon'un yaratıcı gücüne inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Akbank Direkt Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş da hackathon'un yarattığı rekabetçi ortam sayesinde ortaya çıkacak fikirlerin Akbank için çok değerli olduğunu belirterek, bu çalışmalar sayesinde değişen teknolojiye hızlı şekilde adapte olabilen, müşterilerine verdiği hizmet çeşitliliğini canlı tutan Akbank'ın, Türkiye'nin öncü bankası olmayı sürdüreceğini kaydetti.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
...