Erdoğan: En fazla kıtlığını çektiğimiz konu...

Erdoğan: En fazla kıtlığını çektiğimiz konu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Küresel düzeyde en çok ihtiyacını hissettiğimiz, en fazla kıtlığını çektiğimiz konunun başında adalet geliyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küresel düzeyde en çok ihtiyacı hissettiğimiz, en fazla kıtlığını çektiğimiz konunun başında adalet geliyor. Tüm teknolojik alandaki devrimlere rağmen maalesef dünyamız daha adaletli, daha huzurlu bir yer haline dönüşmedi, dönüşemedi. Adaletin içi boş bir kavrama dönüştürülmesi, insanlığın geleceği en büyük tehdittir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi’nin gala yemeğine katıldı. Katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin idari yargı camiası için hayırlı olmasını dileyerek, “Günümüzde küresel düzeyde en çok ihtiyaç hissettiğimiz, en fazla kıtlığını çektiğimiz konunun başında adalet geliyor. Son bir asırdır dünyada büyük yenilikler yapıldığını farkındayız. Tüm yeniliklere gelişmelere teknolojik alandaki devrimlere rağmen maalesef dünyamız daha adaletli, daha huzurlu bir yer haline dönüşmedi, dönüşemedi” dedi.

“DENİZLERDEN TOPLADIĞIMIZ MÜLTECİ SAYISI 110 BİNE ULAŞTI”
Suriye’de her gün modern silahlarla şehirlerin bombalandığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada insanlar katlediliyor. 600 bine yakın insan Suriye’de hayatını kaybetti, 12 milyon kişi ise yerini yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Açlıktan, kıtlıktan çatışmalardan kaçan mülteciler, derme çatma botlarda ölümle burun buruna geldikleri yolculuklarla kendilerine sığınacakları bir çatı, çocuklarına güvenli bir gelecek arıyorlar. Bu yolculukların bir kısmı Akdeniz’in ve Ege’nin azgın sularında son buluyor. Türkiye olarak denizlerden topladığımız mülteci sayısı 110 bine ulaştı. İnsanlığın vicdanlarını kanatması gereken bu acı manzaraya rağmen küresel adaleti tesis etmekle yükümlü kurumlar, büyük bir atalet ve tıkanıklık içinde. Çıkar kaygıları insan hayatının önüne geçmiş durumda. Bunun için Dünya 5 ten büyüktür diyerek, BM Güvenlik konseyinin yapısındaki adaletsizliğe dikkat çekiyoruz” diye konuştu.

“ADALETİN İÇİ BOŞ BİR KAVRAMA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İNSANLIĞIN GELECEĞİ EN BÜYÜK TEHDİTTİR”
“Adaletin içi boş bir kavrama dönüştürülmesi insanlığın geleceği en büyük tehdittir” diyen Erdoğan, “Sizlerin dikkatini devlet ve siyaset geleneğimizde huzurun emniyetin ve istikrarın anahtarı kavrama özellikle çekmek istiyorum. Bu kavram daire-i adliye. Yani adalet dairesidir. Bu dairenin ilk kelimesi de son kelimesi de son adl’dır, yani adalettir. Öteki unsurlar dairenin neresinde olursa oldun dönüp dolaşacakları gelecekleri yer adalettir. Merkezde adalet var. Adalet çemberi yönetim ve siyaset tarzımızın da pusulasıdır. Bu anlayışla 2002'den bu yana hayata geçirdiğimiz reformların sosyal siyasal ekonomik düzenlemelerin tamamında adalet dairesini gözetmenin gayreti içerisinde olduk” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ‘PARALEL YAPI DEVLET YAPISI’ ADINI VERDİĞİMİZ HER TÜRLÜ SUÇA BULAŞAN BU ÖRGÜTLE MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR”
Bu konuda tüm çabalarına rağmen her aşamada karşılarına engeller çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu engellerden biride terördür. Bölücü terör örgütü özellikle doğu ve güneydoğudaki alt yapı yatırımlarımı sabote etmek için her şeyi yaptı. Bugünde bulduğu her fırsatta okulları ateşe vermeye, kamu binalarını tahrip etmeye devam ediyor. Bir başka çetede özellikle yargı içinde yerleştirdiği elamanları aracılığı ile kendi devletine ve milletine saldırdı. Türkiye, ‘Paralel Yapı Devlet Yapısı’ adını verdiğimiz legal görünümlü kuruluşlar altında illegal faaliyet yürüten şantaj, tehdit, siyasi cinayet gibi her türlü suça bulaşan bu örgütle mücadelesini sürdürüyor. Bu saldırıların amacının bizi demokratik ve ekonomik hedeflerimizden uzaklaştırmak olduğunuz biliyoruz. Milletimizin desteğiyle bu saldırıları bertaraf ederek 2023 hedeflerimiz doğrultusundaki yürüyüşümüze devam ediyoruz. Temennimiz Türkiye’nin bu onurlu yolculuğunun dostlarımızı tarafından da desteklenmesidir. Özellikle küresel adaletin tahsisi konusunda işbirliğine ihtiyacımız var. İdari yargı mercilerinin de bu sürece çok önemli katkılarının desteklerinin olacağına inanıyorum” dedi.

MURAT SOLAK

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
...