İSTANBUL
Eserlerindeki imzası ve kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan mütefekkir yazar ve şair "Kumandan" Salih İzzet Erdiş, dualar, tekbir ve salavatlarla son yolculuğuna uğurlandı.
68 yıla 60 kitap sığdıran yazar-mütefekkir: Salih Mirzabeyoğlu
Fatih Camii'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, Necip Fazıl Kısakürek'in "Manevi evladım" dediği yazar ve usta çizer Yalçın Turgut Balaban, Sakarya eski Valisi Hüseyin Avni Coş, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Yazar Müfid Yüksel, Star yazarı ve Mirzabeyoğlu'nun hapishane arkadaşı Yakup Köse, Avukatı Hasan Ölçer, Karar yazarı Mevlana İdris, Bahçelievler Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Doğan, Aczmendi lideri Müslüm Gündüz, AK Parti İstanbul İl eski Başkanı Selim Temurci, ile kalabalık cemaat ile çok sayıda kişi katıldı.
Mirzabeyoğlu'nun yakınları cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti.
Yakınları, dost ve arkadaşları tarafından "Kumandan" lakabı ile bilinen Mirzabeyoğlu'nun cenazesi, Sadettin Ustaosmanoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından, okunan dua ile eller üstünde cenaze arabasına, salavatlar ve tekbirlele taşınan Mirzabeyoğlu'nun cenazesi, vasiyeti üzerine Eyüp Sultan mezarlığında Necip Fazıl Kısakürek'in yanına defnedildi.
Beyin ölümü 7 Mayıs'ta gerçekleşen Mirzabeyoğlu, önceki gün hayata veda etmişti.
"Af değil, yeniden yargılanma..."
Fetullahçı örgüt tarafından düzenlenen kumpasla 28 Şubat döneminde suçlanarak tutuklanıp hapse atılan ve hapishanede iken "Telegram İşkencesi"ne maruz kaldığını ifade eden, bu konuda bir de kitap yazan Mirzabeyoğlu, daha sonraki dönemde ise herhangi bir affı kabul etmeyeceğini belirterek "Yeniden yargılanma" talep etmişti.
İBDA/C davasından hükümlüyken talebi üzerine yeniden yargılanmasına karar verilerek tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu, "her türlü kuşkudan uzak, hukuka uygun kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği" gerekçesi ile beraat etmişti.
Necip Fazıl ve Büyük Doğu ile kesişen yollar...
Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950'de Erzincan'da doğdu. Lise yıllarında Necip Fazıl Kısakürek ile yolları kesişen ve ilk yazılarını Babıali'de Sabah gazetesinde yayınlayan Mirzabeyoğlu, 68 yıllık çileli ömrüne 60 kitap sığdırdı.