ABD ve İngiliz istihbaratı Fransa'da Sarı Yelekliler'i sahneye çıkardı!

Gezi eylemlerine "Türkiye'nin renkli devrimi" gözüyle bakanlar çok geçmeden yanıldıklarını anladılar.

Çünkü gerçek devrimi siyasi iktidar çoktan gerçekleştirmişti.

Türkiye’nin Soros sertifikalı renkli devrimi, tercihini beyaz'dan -AK- yana kullanmıştı.

Kapitalizmle İslam’ın, liberalizmle muhafazakârlığın sentezlendiği, bu haliyle de İslam ülkelerine model olarak sunulabilecek bir nitelik taşıyan devrim, ilk hesaplaşmasını Türkiye'nin kurucu iradesi, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden  gerçekleştirdi. Bu ilk raunddu. 

Soros, Fransa'yı sallıyor...

2002'de Paris savcısı, Fransa'da son yılların en büyük borsa skandalıyla ilgili davada, Amerikalı dolar milyarderi George Soros için rekor miktarda 2.2 milyon euro tutarında  para cezası istemişti.

2015'te Fransa'nın başkenti Paris'te 100'den fazla insanın hayatını kaybettiği kanlı saldırılar sonrası Yahudi milyarder ve spekülatör George Soros ile ilgili iddialar gündeme taşınmıştı.

Amerikalı ünlü ekonomist Paul Craig Roberts, Paris saldırılarının bir False Flag Operasyonu ve terör eyleminin finansörünün George Soros olduğunu yazmıştı.

2016'da ABD'li yatırımcı George Soros'un başında olduğu vakıf Open Society'nin (Açık Toplum) Fransa'da olağanüstü halin (OHAL) bitirilmesine ilişkin çalışmalarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Soros Avrupa Birliğini  ekonomik krizle tehdit etmişti...

Geçtiğimiz aylarda  ülkelerde çıkarılan kaosların mimarı olarak gösterilen 87 yaşındaki George Soros, Avrupa Birliği'nin finansal krize doğru ilerlediğini söyledi.

Paris’te katıldığı bir etkinlikte konuşan Soros "Avrupa Birliği, varoluşsal bir krizde. Ters gidebilecek her şey, ters gitmiş durumda" demişti.

Eylemler Fransa'da nasıl hangi gerekçe başladı?..

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un akaryakıt vergisi zammına karşı protestolarda, toplumsal eşitsizliğe karşı bastırılmış öfkenin dizginsiz bir şekilde taşmasına tanık olundu.

Son haftalarda sosyal medyada bir dizi protesto ve yol kapama eylemi çağrısı yapılmasının ardından, sarı yelekler giyen 287 bin 710 kişi, Fransa genelinde 2 bin 034 yol kapama ve iş yavaşlatma eylemine katıldı.

Bu gösteriler Fransa ile sınırlı değil!

Geriden bakıldığında Avrupa geneline yayılan bir uluslararası protestolar dalgasının parçası olduğu görülecektir.

Avrupa ülkelerinde yaygınlaşan gösterilerin tek merkezden bir amaca yönelmesi,  Bulgaristan’da ve Sırbistan’da da akaryakıt vergisi zammı protestoları patlak verirken, Belçika’da, protestocuların Fransa’daki protestolarla dayanışma göstermek için petrol rafinerilerine giden yolları kapatmalarından anlaşılıyor.

Tüm bunlara, Yunanistan’daki kemer sıkma yanlısı Syriza hükümetine karşı feribot grevleri ve kamu sektörü grevi; Bükreş’te metro grevi; Almanya’da ve kıta genelinde Amazon ve Ryanair grevleri eklenince, küresel spekülatörlerin nasıl bir fırıldak çevirdikleri ortaya çıkıyor.

Macron'un Avrupa Ordusu kurulacağını açıklaması cini şişeden çıkardı...

Fransa’yı 1940 ile 1942 arasında Hitler adına yönetmiş olan faşist Mareşal Pétain’e övgüler düzen Macron, protestocuların taleplerine düşmandır ve onlara aldırmamaktadır.

Protestocu kitleler de Macron'a ve Birleşik Avrupa Ordusu projesine düşmandır.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek ve Fransız vergi yükümlülerine 2023’e kadar 300 milyar avroya mal olacak bir Avrupa ordusu kurma planlarını ele almak için Berlin’e giden Macron, elbette  protestocu kitlelerin arkasındaki gücü bilmektedir. 

Macron'un methiyeler düzdüğü Mareşal Pétain kimdir?

Pétain, Fransa’daki Nazi işgali ile işbirliği yapan Vichy rejiminin başkanı olarak, Avrupa faşizminin bütün suçlarına bulaşmış bir aktör.

75 BİN’den fazla Museviyi Fransa’dan ölüm kamplarına süren toplu sınır dışıları başlatma emrini verdiği gibi Nazilerin Sovyetler Birliği’ndeki imha savaşında yer alan Mihver Ordularına ve Nazi işgaline yönelik silahlı direnişi ezen Fransız Milisleri’ne Fransa’dan asker toplayan bir rejime başkanlık etmişti.

Vichy rejimi, aynı zamanda, solu şiddetle bastırmış, komünist partileri yasaklamış, sendikaları dağıtmış ve sınıf mücadelesini yasadışı ilan etmişti.

II. Dünya Savaşı’ndan hemen sonra, Fransa Cumhuriyeti’nin Geçici Hükümeti, Pétain’i, vatana ihanet ve düşmanla işbirliği suçlamalarıyla yargıladı.

15 Ağustos 1945’te, Pétain suçlu bulundu, idam cezasına çarptırıldı ama bu sonradan ömür boyu hapse çevrildi ve rütbe ve nişanlarını kaybederek ordudan atıldı.

Protestocular neden sarı yelek giyiyor?

"Turuncu devrim...", "Arap Baharı...", "Gezi olayları..." derken Fransa, kendi muhalefetinin rengini 'Sarı Yelekliler'lerden belirledi.

Kendi gezisini, kendi baharını kendi ayağına sıkmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyor. 

Fransız şoförlerin sembolü olan sarı yelekleri giyerek sokağa dökülen 'Sarı yelekliler' nasıl oldu da bu kadar kısa sürede örgütlenebildi?

Eylemciler, otomobillerde bulundurulması zorunlu olan, fosforlu sarı yelek giymeleri nedeniyle 'sarı yelekliler' olarak anılıyor.

Bu yelekler, trafik sırasında muhtemel bir acil durum veya kaza sırasında ve sonrasında yardımcı ve fark edilebilir olmak için giyiliyor.

Fransa genelinde yaklaşık 100.000 gösterici sokaklara çıktı, Paris yönetimi, olayları aşırı sağcı Marine Le Pen'in kışkırttığını iddia etti.

Hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto eden  eylemciler, başta başkent Paris'te olmak üzere birçok kentte gösteriler düzenledi.

Hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto eden  eylemciler, yasak olmasına rağmen polis barikatlarını aşarak Şanzelize Caddesi'ne girdiler.

Eylemciler, 'Macron istifa' ve 'Biz Paris'e pikniğe gelmedik' şeklinde sloganlar atarken, polisin biber gazıyla müdahale ettiği ve gözaltılar olduğu belirtildi.

​Fransa geneline yayılan protesto dalgasında ise, 2 bine yakın noktada daha 280 binden fazla kişinin gösteri yaptığı belirtiliyor.

İngiltere Brexit  nedeniyle Birleşik Avrupa Ordusuna karşı, Trump'ın yanında...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un;  milliyetçiliğe ve askeri güçlenmeye başvurma yoluyla ABD ve İngiltere'ye meydan okuması ülkesini karıştırdı.

Avrupa Birliği (AB) genelinde, egemen seçkinler, zorunlu askerliği geri getirmeye hazırlanıyor.

Fransa, Stalinistlerin 1991'de Sovyetler Birliği'ni dağıtmasından ve Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonra, 1997'de zorunlu askerliği kaldırmıştı. 

I. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıldönümü öncesinde savaş alanlarını dolaşan Macron, AB'nin yalnızca Rusya'nın ve Çin'in değil aynı zamanda ABD'nin de karşısına çıkabilecek bir orduya ihtiyacı olduğunu söyleyince, göstericiler Paris'i yakıp yıktı..

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com
Twitter: @oc32oc32

...