Bedensel engelli atlet Muhammed'in yeni hedefi paralimpik oyunlar

Bedensel engelli atlet Muhammed'in yeni hedefi paralimpik oyunlar

Geçirdiği kazada sol bacağını kaybettikten sonra hayattan kopmayan Muhammed Şahin, şimdilerde kendisi için hazırlanan koşu proteziyle atletizm pistlerinde ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için çalışıyor.

Eskişehir

Eskişehir'de küçük yaşta geçirdiği kazada sol bacağını kaybeden Muhammed Eymen Şahin, uzun yıllar basketbol oynadıktan sonra podyumlarda manken olarak boy göstermesinin ardından kendisine özel sağlanan koşu protezi sayesinde atletizm pistlerinde ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için çalışıyor.

Şahin, henüz 3 yaşında oyun oynarken bahçelerinde bulunan helezon makinesine sol bacağını kaptırması sonucu protezle tanıştı.

Muhammed Eymen Şahin, geçirdiği uzun tedavi sürecinde babasının bahçelerine astığı çembere topu atarken, ailesinin teşvikiyle 14 yaşında basketbolla tanıştı.

Eskişehir Bedensel Engelliler Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile başladığı spor sevdası sayesinde birçok takımda forma giyen Şahin, daha sonra ampute manken olarak çıktığı yolda tanıştığı Hakan Akkaya, Kemal Doğulu, Şinasi Günaydın gibi ünlü modacıların defilelerinde boy gösterdi.

Spor yaşantısından kopmak istemeyen Şahin, yurt dışındaki bir firma tarafından kendisine sağlanan koşu protezi sayesinde koşma hayalini gerçekleştirerek atletizm branşı antrenmanlarına başladı. Alman ampute milli atlet Heinrich Popow'dan ders alan Şahin, koşarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçti.

Milli takım formasıyla atletizm şampiyonalarında mücadele etmek için haftanın 3 günü çalışan ve azmiyle birçok kişiye örnek olan 26 yaşındaki Şahin, paralimpik oyunlarda Türk bayrağını dalgalandıran sporcu olmayı hedefliyor.

"İyi bir sporcu olmak için kendime söz verdim..."

Muhammed Eymen Şahin, yaptığı açıklamada, 3 yaşındayken Günyüzü ilçelerindeki evlerinin bahçesinde oynadığı sırada bacağını helezon makinesini kaptırması sonucu sol bacağını diz altından kaybettiğini bildirdi.

Tedavi süreçlerini sonunda 4 yaşındayken protezle tanıştığını ifade eden Şahin, şunları söyledi;

"Babam evimizin bahçesine bir çember yaptı ve bana bir basketbol topu verdi. Böylece bende basketbol sevdası başladı. Daha sonra Eskişehir Bedensel Engelliler Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım ile tanıştım.

Sporculuk hayatım burada başladı. İyi bir sporcu olmak için kendime söz vermiştim. Basketbol benim için adeta bir sevda oldu. Daha sonra birçok kulübü transfer oldum."

"Engelin engel olmadığını göstermek için çabalıyorum"

Şahin, model olma hayalini gerçekleştirmek için basketbola 2018 yılında ara verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Küçükken Cüneyt Arkın, Kemal Sunal gibi Yeşilçam sanatçılarını çok fazla izliyordum. Onlar gibi ekran karşısında olmayı çok istiyordum. Dünyada da takip ettiğim ampute modeller vardı.

Ülkemizde engelli bireylere bakışının değişmesini istiyordum. Bunun için de görünür olmayı amaçladım. 'Neden model olmayayım.' derken, modacı Hakan Akkaya ile tanıştım. Onun desteğiyle 2018 yılında İstanbul'daki bir defilede boy gösterdim.

Daha sonra Kemal Doğulu ve Şinasi Günaydın defilelerinde yer aldım. Bundan çok mutlu oldum. Defilelerle Türkiye'de ampute bireylere karşı farkındalık oluştu.

Daha önce 'Geçmiş olsun.' diyenler, şimdilerde 'Helal olsun.' demeye başladı. Kolunu ya da bacağını saklayan ampute bireyler, artık istediği gibi rahatlıkla gezebiliyor. Farkındalık sağlamamla birçok aile, engelli çocuğunu spora başlattığını söyledi. Engelin engel olmadığını göstermek için çabalıyorum."

"Türk bayrağını dalgalandırmayı amaçlıyorum"

Aktif spor yaşantısına geri döndüğünü anlatan Şahin, şimdilerde atletizmin branşında sporcularla birlikte antrenmanlara başladı.

Muhammed Eymen Şahin şampiyonalarda boy göstermek için çalıştığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ottobock firması tarafından sağlanan koşu protezim sayesinde antrenmanlara başladım. Onlara çok teşekkür ediyorum. Şampiyon Alman ampute atlet Heinrich Popow'dan aldığım 3 günlük koşu kliniği eğitiminin ardından İstanbul Maratonu'na katıldım.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü koşarak geçmek çok güzel bir duyguydu. Şimdilerde haftanın 3 günü antrenman yapabiliyorum. Kış şartları nedeniyle antrenman olanaklarım azaldı.

Daha iyi imkanlar sağlanırsa bir antrenör yardımıyla hedefe daha hızlı ilerleceğim. Yurt içi ve yurt dışındaki atletizm şampiyonalarında ay-yıldızlı formayı en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Madalyalar kazanıp, ülkemi gururlandırmayı hedefliyorum. Paralimpik oyunlarda Türk bayrağını dalgalandırmayı amaçlıyorum."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
...