Hızıyla hayat kurtaran kadın

Hızıyla hayat kurtaran kadın

Bursa’da 112 Acil Servis ekibinde ambulans şoförlüğü yapan genç kadın, hızıyla hayat kurtarıyor. Birçok acil vakaya anında müdahale için saniyelerle yarışan ambulans şoförü Hülya Durmaz, erkeklere taş çıkartıyor. Erkek işi denilen birçok işi yapmaya başla


Bursa’da 112 Acil Servis ekibinde ambulans şoförlüğü yapan genç kadın, hızıyla hayat kurtarıyor. Birçok acil vakaya anında müdahale için saniyelerle yarışan ambulans şoförü Hülya Durmaz, erkeklere taş çıkartıyor.
Erkek işi denilen birçok işi yapmaya başlayan bayanlar, aldıkları görevlerle her işin altından başarı ile kalkmayı başarıyor. Dünya Kadınlar Günü’nde İhlas Haber Ajansı’na konuşan 31 yaşındaki Hülya Durmaz, bayan sürücülere karşı önyargıyı kırdığını söyledi.
Bursa Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Merkezi’ne bağlı Veysel Karani istasyonunda görevli ambulans şoförü Hülya Durmaz, acil olaylara yetişmede ve vakaları hastaneye ulaştırmada erkek şoförleri aratmıyor. Birçok erkeğe bu konuda rakip olduğunu belirterek iddialı konuşan Hülya Durmaz, “Bir bayan olarak bu işi yapmamdan dolayı vakalara giderken veya hastaneye girişlerde bazen alkış alıyorum. Bayan sürücülere karşı bir ön yargı var. Ama bunu ben açıkçası üstüme alınmıyorum. Çünkü o koduna birçok erkeğe taş çıkarta bilirim. Bugüne kadar trafikte ve araç kullanmamda kesinlikle bir problem yaşamadım. Yanımda olan erkek arkadaşlarım da bana destek oluyor. Ama bazen onlara şaka yoluyla ‘iki erkeksiniz neden bayana kullandırıyorsunuz’ diye takılıyorlar” dedi.

“AİLEMİN DESTEĞİ DE ARKAMDA”
Ailesinin ambulans şoförü olma konusunda kendisine destek olduğunu vurgulayan Durmaz, “Bana ‘zaten bu işi senden başkası yapamazdı’ diyorlar. Çünkü küçüklüğümden beri araba merakım var. İnsan istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Yaptığım iş bazılarına erkek işi olarak gözükebilir. Ama bayanlarda bunların altından kalkabilir. Bütün emekçi bayanların dünya kadınlar günü kutlu olsun” diye konuştu.
“BAYAN SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ”
Sürücülük anlamında bayan sürücülerin trafikte daha dikkatli olduğunu belirten Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Aytekin Dursun, “Ambulansın şoförlüğü hız yapması değil olaya vardıktan sonra hastayı en doğru şekilde müdahale edilmesi için doğru şekillerde araç kullanılmasıdır. Bu konuda da bayanlar erkeklere göre daha duyarlı. Arkada çalışmış bir bayan arkadaşımız olduğu için yol süresince araç kullanırken arkada ne gibi müdahale yapıldığı ve ona göre araba kullanmasını iyi biliyor. Kendine güvenen ve sürücülüğüne güvenen eğitimleri almış bayanın bu işi yapabileceğini düşünüyorum. Yeter ki istekli olsunlar çünkü sürücülük dikkat gerektiren bir olaydır” diye bayanlara destek oldu.
Vakalara 2 ila 5 dakika arasında ulaşan 112 görevlileri, kurtardıkları hayatlarla hasta ve yaralı yakınlarından da çoğu zaman teşekkür ve takdir alıyorlar.
(İHA)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
...