’Kardeş Payı’ Kayseri’de gerçek oldu !
- 15-10-2015 14:40
- 210
Kardeşi ile petrol, doğal gaz yada şarja ihtiyaç duymadan çalışan motor ürettiklerini açıklayan Kayserili iş adamı İsmail Arıcı, bu buluşun kendi enerjisini ürettiğini söyledi. Elektrik-elektronik mühendisi olan kardeşi ile birlikte icadı...
Elektrik-elektronik mühendisi olan kardeşi ile birlikte icadı ortaya çıkarmak için 4 yıldır uğraştıklarını söyleyen İsmail Arıcı, "Bu projemizi tamamlamak için 15 kişi bize yardım etti. Şu anda proje bitti tamamıyla. Bu projeyle doğal gazı, petrolü tamamen tarihe gömüyoruz. Allah’ın izniyle bu yüzyılın bir buluşu olarak değerlendiriyoruz. Öyle basit bir konu değil. Tescil işlemleri her şeyi bitti" diye konuştu.
Arıcı, ortaya çıkardıkları buluş ile ilgili bilgiler vererek, "Burada en büyük olayımız görmüş olduğunuz şanzıman, diferansiyel, motor, lityum pillerimiz, beynimiz ve beyinde birçok çıkışlarımız var. Navigasyon haritası, sinyal, lamba gibi. Ortaya çıkardığımız icadı şu anda herhangi bir araca monte ettiğimizde hareketi sağlıyor. Bu konuda bir problemimiz yok ama bunu sağlarken de bayağı bir uğraştık" ifadesinde bulundu.
"KENDİ ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETİYOR"
Babasının yurt dışında otomobil fabrikasında çalıştığını ve çocukluklarının araba ile uğraşmakla geçtiğini söyleyen Arıcı, "Türkiye’de neden araba üretilmediğini yıllarca kendi kendime sormuşumdur. Aslında araç üretmek hem çok kolay hem de çok zor. Devletimizin bu konuda hem maddi hem de manevi desteği gerekiyor. Bizim ürettiğimiz bu motor, araçların dışında diğer bütün makinelerde kullanılabilir. Çünkü icadımız kendi enerjisini kendi üretiyor. Dışarıdan elektrik de almaya gerek kalmıyor, ilk enerjiyi dolu olan aküden alıyor ve ateşleme yapıyor, daha sonra hem enerji üretiyor hem de depoluyor. Bir süre sonra şarja takmanız da gerekmiyor. ’Şarjım bitti prize takayım’ olayımız da yok. Takılan akünün enerjisini kullanan motor, çalıştığı sürece kendi enerjisini kendisi üretiyor. Hatta elektrik enerjisini daha fazla üretiyor. Bataryaların iki yıl garantisi var. Bin TL’lik bir rakama dünyayı dolaşabilirsiniz. Bizim için akünün ömrü çok önemli" diyerek, devlet büyüklerinden destek beklediğini bildirdi.
Yaptıkları icadın bütün savaşları durdurması temennisinde bulunan Arıcı, "Bizim Orta Doğu’da yaşadığımız sıkıntıların büyük bir bölümü petrol ve doğalgaz nedeniyle yaşanıyor. En azından devletimizin elinde böyle bir güç olsun ve bu gücü de kullansın istedik. İnşallah vatanıma ve milletime hayırlı olur. Bu projeyi gizli yürüttük ve kimsenin şu zamana kadar haberi yoktu. tescillerimizi tamamladık" dedi.
"TAMAMEN ÇEVRE DOSTU"
Ortaya çıkardıkları projenin tamamen çevre dostu olduğunun altını çizen Arıcı, "İcadımızda egzoz yok, duman yok, benzin yok, gürültü yok. Tamamen doğa dostu bir icat. Çok sessiz çalışan ve çevreci bir sistemdir. Normal bir aracın motorunun yerine bizim icat ettiğimiz motoru takıyoruz ve egzoza gerek kalmıyor. Ortaya çıkardığımız bu proje ile ülkemizin milli geliri de bu sayede çok yüksek rakamlara ulaşabilir. Yurt dışından araç ihraç etmemize gerek kalmayacak çünkü önemli olan kısmını biz yaptık. Sadece kaporta kısmı yapılacak. Şu anda icadımızı bir araca taktığımızda rahatlıkla 220 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Motorumuzu ve şanzımanımızı büyüttüğümüz zaman bu hızın daha da üzerine çıkılabilir. Devir arttıkça kendi otomatik yağ basıncını da yükseltiyor. Lityum pillerin ömrü bittiğinde tekrar lityum pil takıyoruz ve araç yine petrol ürünlerine ve doğal gaza ihtiyaç duymadan çalışabiliyor" diye konuştu.
Buluşlarını kardeşi ile birlikte bir çok elektrikçi ve makineciye götürdükleri ve görüşlerini de aldıklarını söyleyen Arıcı, buluşu gören herkesin takdir ettiğini belirterek, "Herhangi bir karşılık beklemiyorum. Sektör işini bilmiyorum şu anda bir karar vermiş değilim. Bu buluşun devletimizin olmasını, devletimize ait olmasını istiyorum. Herhangi bir karşılık beklemiyorum” ifadelerini kullandı.
AKLA "KARDEŞ PAYI" DİZİSİ GELDİ
İcat, akıllara bir dönem özel bir televizyon kanalından yayınlanan Kardeş Payı dizisini getirdi. Dizide iki kardeşin suyla çalışan motor icat etmeleri konu ediliyordu.
(İHA)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...