OSMANİYE(AA) - Şenpiliç AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ, tesisin temel atma töreni öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıldır Sakarya'da tavuk eti üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Türkiye'nin doğusuna ve Ortadoğu'ya daha kolay satış yapabilmek için Osmaniye'ye bir entegre tesis kuracaklarını dile getiren Üstündağ, "Tavukçuluk için mısır ve soya lazım. Çukurova hem mısırın hem soyanın yetiştiği bir yer. Ayrıca limanlara çok yakın. Tavuk eti ihraç ettiğimiz Suriye, Irak ve Körfez ülkelerine yakın bir konumda olduğu için Osmaniye'yi tercih ettik." dedi.
Temeli atılacak tavuk eti entegre tesisinde yıllık 200 bin ton üretim yapmayı hedeflediklerini belirten Üstündağ, "Burada sadece bir kesimhane kurmayacağız. Entegre üretim yapıldığı için bir yem fabrikası ve kuluçkahane de kuracağız. Buradaki üretimi bir ekosistemle yapmayı planlıyoruz. 3 sene içinde yıllık 200 bin ton üretim yapmayı hedefliyoruz. Şu anki üretimimiz 300 bin ton. Bu tesisimizin tam kapasite hayata geçmesiyle yıllık üretimimizi 500 bin tona çıkaracağız." diye konuştu.
Bölge halkı da kalkınacakÜstündağ, tesisle birlikte Kadirli ve çevresinde hem istihdam hem de kalkınma konusunda önemli bir adım atılacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada üreteceğimiz erkek ve dişi damızlık tavuklardan elde ettiğimiz civcivleri Osmaniye'deki 600 tavuk çiftliğine dağıtmayı planlıyoruz. Ayrıca bu civcivlerin yemlerini yem fabrikamızdan tedarik edeceğiz. Her türlü veterinerlik hizmetini de sağlayacağız. Tesiste 2 bin direkt çalışanımız olacak. Yaklaşık 6 bin kişi de çiftliklerde çalışan olacak. Lojistik, veterinerlik hizmetlerini de dahil edersek buranın ekonomisine canlılık getirecek bir tesis olacak."
İlk 500 sanayi kuruluşu içinde 69. sıradaŞenpiliç olarak Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşları arasında olduklarını vurgulayan Üstündağ, Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 69. sırada yer aldıklarını aktardı.
Gelecek yıllarda 50'li sıralara gelmeyi hedeflediklerine dikkati çeken Üstündağ, şunları kaydetti:
"Şu an üretim kapasitesiyle en büyük pazar payına sahip şirketiz ve sektörümüzde lideriz. İnşallah bu tesisimizde 2019 yılı başında üretime geçmeyi planlıyoruz. Pazar payımız şu an yüzde 15. Üretimimizin yüzde 10'unu ihraç ediyoruz. İhraç ettiğimiz ülkeler Irak, Suriye, Afrika ülkeleri, Körfez ülkeleri ve Ortadoğu. Ayrıca Japonya'ya da ihracat yapmayı hedefliyoruz. Burada kuracağımız üretim tesisi 400 milyon liraya mal olacak. 15 Temmuz'dan sonra her geçen sene daha iyiye gidecektir. Biz bu konuda iyimseriz. Geleceğe umutla bakıyoruz. Tavukçuluk, istihdam yoğun bir sektör. Bu yatırımla Türk halkına istihdam sağlamayı, 2 bin kişiye kapılarımızı açıp çalıştırmayı hedefliyoruz